Κορονοϊός: Μείωση έως 97% στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Άνδρας με μάσκα στο Ελευθέριος Βενιζέλος
Άνδρας με μάσκα στο Ελευθέριος Βενιζέλος AP

Στις 24 Μαρτίου η μείωση της κίνησης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έφθασε το 97% σε σχέση με την ίδια ημέρα πέρυσι. Σε μία ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου προχωράει η Swissport.

Κατακόρυφη είναι η πτώση στην κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας, Ελευθέριος Βενιζέλος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Προχθές, 24 Μαρτίου η πτώση ήταν της τάξης του 97% σε σχέση με την ίδια ημερομηνία πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες του news24/7 η πτώση στο σύνολο του Μαρτίου είναι επίσης σημαντική όμως δεν φθάνει στο παραπάνω νούμερο. Η κατάσταση αυτή οδήγησε την εταιρεία Swissport να μην προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει:

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τον τομέα των αερομεταφορών στην πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας του. Το κόστος από την δραματική μείωση των πτήσεων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, αλλά και σε όλες τις εμπλεκόμενες με το χώρο επιχειρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι εχθές, 24 Μαρτίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν μειωμένη κατά 97% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία το 2019.

Στόχος της Swissport στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι να διασφαλίσει την λειτουργικότητά της και μαζί με αυτή τις θέσεις εργασίας των συνεργατών της σε μακροχρόνια βάση.

Για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μη-ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου οι οποίες έληγαν. Ήταν μια απόφαση δύσκολη, αναγκαία ωστόσο προκειμένου η εταιρεία να αντέξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, διασφαλίζοντας έτσι τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα για όσο διαρκεί η έκρυθμη κατάσταση. Καθώς και ότι οι εργαζόμενοι που έως τώρα εργάζονταν στην εταιρεία θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα για επαναπρόσληψη μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network