Κορονοϊός – Σούπερ Μάρκετ: Οι ουρές θα δείξουν αν θα πάμε σε 24ωρο άνοιγμα και όλες τις Κυριακές

Κορονοϊός – Σούπερ Μάρκετ: Οι ουρές θα δείξουν αν θα πάμε σε 24ωρο άνοιγμα και όλες τις Κυριακές
Στιγμιότυπο από ελληνικό σούπερ μάρκετ την εποχή του κορονοϊου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Όλα τα σενάρια ανοιχτά στο τραπέζι της κυβέρνησης για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού. Έρχεται επέκταση ωραρίου.

Το μήκος και η διάρκεια στις ουρές των σούπερ μάρκετ τις επόμενες ημέρες θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε περαιτέρω επέκταση του ωραρίου την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες στην νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το βράδυ, αναμένεται να υπάρχει ρύθμιση για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.

Και στο βάθος 24ώρο;

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στην ίδια ρύθμιση θα προβλέπεται και το άνοιγμα για τις επόμενες 4 Κυριακές. Στο ακραίο σενάριο που η ροή εξυπηρέτησης δεν δείχνει να μειώνεται φέρεται να εξετάζεται και η 24ωρη λειτουργία σούπερ μάρκετ στα πρότυπα που γίνεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και σε φυσιολογικές περιόδους.

Υπενθυμίζεται ότι στην χώρα μας το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές και αφορά την θερινή περίοδο στις τουριστικές περιοχές και την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου. Για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που διαθέτουν ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ καθώς στα αυτόνομα e-shop τροφίμων με βάση πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ήδη επιτρέπεται η λειτουργία τους και την Κυριακή για διανομές. Και αυτή η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της “ουράς” που είχε δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση πελατών που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και τις 2 εβδομάδες.

Σε ότι αφορά στο ωράριο ήδη υπήρχαν καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, επικαλούμενα αυξημένη κίνηση, τα οποία άνοιγαν στην Αττική τις πόρτες τους από τις 7 το πρωί.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι και σε επίπεδο μικρών καταστημάτων αλλά και franchise μεγάλων αλυσίδων (π.χ. τα ΑΒ Shop & Go) το ωράριο λειτουργίας είναι είτε 24ώρο, κυρίως σε 24ωρα πρατήρια καυσίμων, είτε από τις 5 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα