Κορονοϊός – Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν από σήμερα στα αντισηπτικά. Πόσα θα επιτρέπονται

Κορονοϊός – Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν από σήμερα στα αντισηπτικά. Πόσα θα επιτρέπονται
Μέτρα προστασίας Eurokinissi

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση που θα εκδοθεί σήμερα η κυβέρνηση βάζει όριο στα αντισηπτικά ανά αγορά στα σούπερ μάρκετ.

Τέλος στις υπερβολές στα σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού σε μία περίοδο που η αγορά δεν προλαβαίνει να εφοδιαστεί προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε πριν από λίγη ώρα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί έως σήμερα το βράδυ, θα μπει πλαφόν έως τρία αντισηπτικά ανά καρότσι.

Τα αντισηπτικά, τα απολυμαντικά, οι μάσκες και το οινόπνευμα είναι τα μόνα προϊόντα που εμφανίζουν έλλειψη στην αγορά και ο βασικός λόγος είναι η μη δυνατότητα της αγοράς να τροφοδοτηθεί καθώς οι πρώτες ύλες έρχονται από το εξωτερικό. Νωρίτερα σήμερα ο κ. Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψη του σε σούπερ μάρκετ, είχε αναφέρει ότι στην κατηγορία των αντισηπτικών η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει το News24/7 την προηγούμενη Παρασκευή τα απολυμαντικά και τα αντισηπτικά είναι από τις πρώτες κατηγορίες σε πολλαπλασιασμό κατανάλωσης από τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού στην Ελλάδα. 

Αλλαγές στον τρόπο αγοράς

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον τρόπο που γίνονται από σήμερα τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο της κάρτας με αριθμό προτεραιότητας και συγκεκριμένα είπε: «Οποίος μπαίνει παίρνει κάρτα με τον αριθμό του. Όταν θα τελειώνει τα ψώνια θα την παραδίδει πίσω και  αφότου την απολυμαίνουν θα την παραδίδουν στον επόμενο πελάτη. Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων».

Με δεδομένο πως σε καθέναν αναλογούν δέκα τετραγωνικά μέτρα, θα γίνονται συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει, ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του. Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων, ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορονοϊού» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τους ανοικτούς ναούς απάντησε: «Πιστεύω ότι και η εκκλησία θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη».
 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα