Κυριακή 8 Μαΐου: Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά (και ποια όχι)

Κυριακή 8 Μαΐου: Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά (και ποια όχι)

Τι γίνεται με τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά κέντρα. Πού πρέπει να τηλεφωνήσετε για να σιγουρευτείτε ότι είναι ανοιχτά την Κυριακή, 8 Μαΐου

Η σημερινή Κυριακή 8 Μαΐου, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, είναι μία από αυτές που τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπονται να είναι ανοιχτά καθώς είναι η πρώτη Κυριακή εκπτωτικής περιόδου. Όμως η σημερινή Κυριακή συμπίπτει και με τον, τρίτο σε διάστημα μίας εβδομάδας, εορτασμό - απεργία  της Εργατικής Πρωτομαγιάς αλλά και την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Βουλή.

Από την μία είναι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) οι οποίοι την Παρασκευή ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων για σήμερα και από την άλλη οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα εμπορικά που θεωρούν σημαντική την σημερινή μέρα για την τόνωση του τζίρου τους.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν θα ανοίξουν μεμονωμένα καταστήματα ή ότι όλες οι αλυσίδες θα είναι ανοιχτές για αυτό καλό είναι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα καταστήματα που έχετε σκοπό να επισκεφθείτε. Πολύ περισσότερο εάν αυτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή άλλων μεγάλων πόλεων όπου έχουν προγραμματιστεί πορείες και συγκεντρώσεις καθώς ακόμη και αλυσίδες που έχουν αποφασίσει ότι θα έχουν ανοιχτά τα καταστήματα τους μπορεί να κάνουν κάποιες εξαιρέσεις για συγκεκριμένα σημεία.

Με βάση αυτά που έχουν ανακοινώσει οι διοικήσεις των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή θα είναι:

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΑΒ Βασιλόπουλος

LIDL

Carrefour - Μαρινόπουλος

Μασούτης

Γαλαξίας

Market In

ΚΛΕΙΣΤΑ

Σκλαβενίτης

My Market

Βερόπουλος

Bazaar

The Mart (πρώην Makro)

Στον χώρο του εμπορίου θα ανοίξουν τα ΙΚΕΑ, τα Media Markt, οι περισσότερες αλυσίδες ρούχων καθώς και όλα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Σε ότι αφορά το ωράριο, όλα ξεκινούν μετά τις 11 το πρωί με τα σούπερ μάρκετ και ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών καταστημάτων να κλείνουν στις 6 και τα μεγάλα εμπορικά στις 8 το βράδυ.

H επόμενη Κυριακή που επιτρέπεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα είναι η 17η Ιουλίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Αυτά είναι τα 33 Carrefour που θα γίνουν Σκλαβενίτης
Αυτές είναι οι 72 αλυσίδες σούπερ μάρκετ που (ίσως) ψώνιζες και δεν υπάρχουν πια
SHARE:

24Media Network