Lamda: Τα σχέδια για το financial district εντός του Ελληνικού

Διαβάζεται σε 2'
Ελληνικό
Ελληνικό Eurokinissi

H πορεία ωρίμανσης προπωλήσεων και διαδικασιών για τα δύο Malls στο πρώην αεροδρόμιο και οι γραφειακοί χώροι των 165.000 τ.μ. στην έκταση.

Την ώρα που ήδη ο Πύργος Κατοικιών θεμελιώνεται και τα πρώτα οικιστικά projects για βίλες και πολυτελή αυτόνομα διαμερίσματα στην έκταση του Ελληνικού αποφέρουν έσοδα, ο όμιλος της Lamda Development προχωρά στην εμπορευματοποίηση και των εμπορικών χώρων.

Ήδη, για τους εμπορικούς χώρους στο εμπορικό κέντρο που θα δημιουργηθεί επί της Λ. Βουλιαγμένης υπάρχουν προσύμφωνα μίσθωσης για το 57% των ωφέλιμων χώρων (συνολικά 90.000 τ.μ. και 280 καταστήματα) με στόχο τα προσύμφωνα έως το τέλος του 2023 το ποσοστό να ανέλθει στο 70%. Τις πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του έχει αναλάβει η Άκτωρ, ενώ για το κύριο έργο ανάδοχοι ως Early Contractors έχουν αναλάβει από κοινού η Άβαξ με την ιταλική Rizzani.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο εμπορικό κέντρο επί της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, ο όμιλος Lamda βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης των τεχνικών και οικονομικών προσφορών με τον CEO του ομίλου κ. Οδυσσέα Αθανασίου να εκτιμά ότι ο ανάδοχος του έργου, που συμπληρώνει το βασικό κορμό των έργων της πρώτης 5ετία, θα αναδειχθεί έως το τέλος του 2023. Σύμφωνα με τον ίδιο οι διεκδικητές του έργου είναι αμιγώς ελληνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι, εκ των οποίων ο προτιμητέος θα αναλάβει την υλοποίηση του νέου παραλιακού mall στα σχέδια του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Kengo Kuma. Για το δεύτερο mall υπάρχουν ήδη προσύμφωνα μίσθωσης για το 36% των εμπορικών χώρων (συνολικά 19.000 τ.μ. και 100 καταστήματα) με στόχο το ποσοστό να ανέλθει στο 50% έως το τέλος του 2023.

Πέραν των παραπάνω ο όμιλος σχεδιάζει να δημιουργήσει ειδικό «προϊόν» γραφειακών χώρων, συμπεριλαμβάνοντας αφενός 25.000 τ.μ. που έχουν χωροθετηθεί πάνω από το Mall της Λ. Βουλιαγμένης, αλλά και ακόμη 140.000 τ.μ. σε 70 στρέμματα εντός της έκτασης.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, ο όμιλος προωθεί τη δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV) για την προσέλκυση επενδυτών σε γραφειακούς χώρους στο Ελληνικό. Προβλέπεται δε πως η σταδιακή εμπορευματοποίηση του συγκεκριμένου SPV θα αρχίσει στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2024.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα