Μείωση ενοικίου 80%: Για ποιες επιχειρήσεις ισχύει - Ποιους μήνες αφορά

Κλειστά μαγαζιά
Κλειστά μαγαζιά EUROKINISSI

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση του ενοικίου στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές. Ποιες αφορά και ποια η διάρκεια.

Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις που κατά την περίοδο των εορτών παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μειώνεται το ενοίκιο κατά 80% ανεξαρτήτως των υγειονομικών επιλογών την επόμενη περίοδο, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Αυτή η μείωση ισχύει για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο σύμφωνα με τη διευκρινιστική ανακοίνωσή του υπουργείου σχετικά με το μέτρο που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη από τη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών εξηγεί ακόμη ότι:

-Το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου. Με αυτό τον τρόπο επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση.

-Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου. Συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με το σύστημα παράδοσης εκτός ή με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού, αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως τα ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Lockdown, Υπουργείο Οικονομικών
SHARE:

24Media Network