Floral: Οι δύο λόγοι που το έκαναν να βάλει λουκέτο

Floral: Οι δύο λόγοι που το έκαναν να βάλει λουκέτο

Το περίφημο καφέ Floral στην Πλατεία Εξαρχείων έβαλε λουκέτο. Το news247 συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη του που εξήγησε τους λόγους της απόφασης. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Με μια αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook οι ιδιοκτήτες του ιστορικού Floral - λειτουργεί από τα μέσα της δεκαετίας του 30 - ανακοίνωσαν την διακοπή της λειτουργίας του. Είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες πάρτι για τα επτα χρόνια του υπό την νέα διεύθυνση. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση:

Το FLORAL κλείνει τον κύκλο του στην Πλατεία Εξαρχείων

To FLORAL μόλις συμπλήρωσε 7 χρόνια ζωής και λειτουργίας στην Πλατεία Εξαρχείων.

Είμαστε ευτυχείς γιατί μέσα στα 7 χρόνια, σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης και σε μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, μπορέσαμε να αναβιώσουμε και να επεκτείνουμε το μύθο του- 83χρονου πλέον- ιστορικού FLORAL.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί παρουσιάσαμε πάνω από 300 βιβλία σ’ ένα μεγάλο κοινό, οργανώσαμε δεκάδες συζητήσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές ταινιών, φιλοσοφικα-κοινωνικά-πολιτικά σεμινάρια και αφιερώματα.

Κορυφαία υπήρξαν τα αφιερώματα στην Οικονομική Κρίση και τις αιτίες της, όπως και στην Μπλε Πολυκατοικία και το μύθο της.
Διοργανώσαμε πάνω από 1000 συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, πάρτυ και χορευτικές βραδιές! Είμαστε χαρούμενοι γιατί πολλά μουσικά συγκροτήματα ξεκίνησαν από εδώ την καριέρα τους.

Φιλοξενήσαμε με αγάπη και φροντίδα δεκάδες χιλιάδες φίλους, τα ραντεβού και τις συζητήσεις τους, την αγχωμένη προετοιμασία των φοιτητών για τις εξετάσεις τους, την εργασία συγγραφέων, ποιητών και σεναριογράφων που δούλεψαν τα κείμενα τους.

Γίναμε μάρτυρες και συμμέτοχοι μιας ταραγμένης και ιδιόρρυθμης, αλλά ζωντανής και ενδιαφέρουσας γειτονιάς.

Το FLORAL–ανεξάρτητα από τη θέληση του – κλείνει τον κύκλο του στην Πλατεία Εξαρχείων, σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη και ελπίζει να σας λείψει.

Εμάς πάντως θα μας λείψετε !

Το news247 επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του Floral κ. Γιώργο Θαλασσινό, ο οποίος μας ανέφερε τους δύο λόγους που τους οδήγησαν να πάρουν αυτή την δύσκολη απόφαση." Ο πρώτος έχει να κάνει με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου. Το συμβόλαιο που είχε λήξει δεν ανανεώθηκε καθώς οι ιδιοκτήτες ζητούσαν να υπάρξει αύξηση στο μίσθωμα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το σημείο το είναι αφόρητο για οποιαδήποτε υγιή επιχείρηση θέλει να λειτουργήσει στην περιοχή".

Σε ότι αφορά την πιθανή μετεγκατάσταση του σε κάποια άλλη περιοχή ο κ. Θαλασσινός ανέφερε: "θα μπορούσε καθώς έχουμε τα δικαιώματα του ονόματος. Το Floral είναι πολιτογραφημένο στα Εξάρχεια και δύσκολα μπορεί να φύγει από εδώ. Είναι όμως κάτι που θα εξετάσουμε το επόμενο διάστημα".

Το Floral, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο της διάσημης - πάλαι ποτέ - "μπλε πολυκατοικίας", στην γωνία Αραχώβης με Θεμιστοκλέους ξεκίνησε την λειτουργία του το 1936, χρονιά που άνοιγε και το Ζόναρς. Υπήρξε για δεκαετίες στέκι διανοούμενων, καλλιτεχνών και ανθρώπων της τέχνης καθώς και των φοιτητών, κυρίως από το γειτονικό Πολυτεχνείο.

Το 2009, στην αρχή της οικονομικής κρίσης, ανακαινισμένο, άνοιξε ξανά τις πόρτες του ως πολυχώρος υπό νέα διεύθυνση. Κατάφερε να επιβιώσει ακριβώς 7 χρόνια έχοντας δεχθεί αρκετές φορές επίθεση από αγνώστους τα βράδια που η πλατεία Εξαρχείων αφήνονταν στην τύχη της.

SHARE:

24Media Network