ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 286 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο

ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 286 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο
ΟΠΑΠ intime

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) το εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 40,4% στα 533 εκατ. ευρώ, με το ποσοστό ανόδου να διαμορφώνεται σε 48,4% σε επαναλαμβανόμενη βάση

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ το εννεάμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα της πλήρους λειτουργίας των καταστημάτων του ομίλου. Ειδικότερα, τους εννέα μήνες του 2022, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ενισχύθηκαν κατά 34,4%, σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται στην πλήρη λειτουργία των καταστημάτων του ΟΠΑΠ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και της ανθεκτικής ζήτησης σε μια περίοδο περιορισμένης καταναλωτικής δαπάνης.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το μεικτό κέρδος (από παιχνίδια) αυξήθηκε κατά 40%, στα 575 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης των εσόδων σε συνδυασμό με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) το εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 40,4% στα 533 εκατ. ευρώ, με το ποσοστό ανόδου να διαμορφώνεται σε 48,4% σε επαναλαμβανόμενη βάση, αντικατοπτρίζοντας την ομαλοποίηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων του ως αποτέλεσμα των αυξημένων εσόδων. Τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου, σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 60,3%, σε 286 εκατ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα