ΟΣΕ: Από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου

Από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του ΟΣΕ στην 83η ΔΕΘ, καταδεικνύοντας ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος έχει περάσει σε νέα εποχή.

Οι υποδομές του σιδηροδρόμου της χώρας μας εκσυγχρονίζονται και το μέλλον είναι ευοίωνο.

Στην 83η ΔΕΘ, ο ΟΣΕ παρουσιάζει ένα ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου, στο περίπτερο που εγκαινιάστηκε σήμερα Κυριακή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εκπροσώπων πλήθους φορέων.

Εγκαινιάζοντας το περίπτερο ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας, έδωσε έμφαση στα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που ολοκληρώνονται και στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Κακουλάκης, αναφέρθηκε στη χρονιά ορόσημο για τον ΟΣΕ, καθώς το 2019 κλείνουν 150 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του και το φετινό περίπτερο σηματοδοτεί το πέρασμα από το πλούσιο παρελθόν του Οργανισμού στη δημιουργία ενός νέου σιδηρόδρομου που θα αλλάξει τον κοινωνικό και οικονομικό χάρτη της χώρας. Ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Θεοχάρης, ανέπτυξε διεξοδικά τα έργα που ολοκληρώνονται και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Στόχος μας είναι ο σιδηρόδρομος να αποτελέσει και πάλι την πρώτη επιλογή μεταφοράς επιβατών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω των εμπορευματικών μεταφορών,» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής Υποδομών και Μεταφορών, Αποστόλης Καραναστάσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης, ο πρόεδρος του Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Δημήτρης Δημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, ο διευθύνων σύμβουλος των ΚΕΚ ΕΛΤΑ Γιώργος Μουτεβελής, ο πρόεδρος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΟΣΕ Βασίλης Διαμαντάκης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Εκκλησίας και πλήθος εργαζόμενων του Οργανισμού και επισκεπτών.

Εξάλλου, το Σάββατο, επισκέφθηκε το περίπτερο του ΟΣΕ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τη διοίκηση του Οργανισμού για την παρουσία της στην Έκθεση και τόνισε ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου
Από το παρελθόν στο μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
SHARE: