PeopleCert: Γίνεται… μάθημα στο πανεπιστήμιο INSEAD

PeopleCert: Γίνεται… μάθημα στο πανεπιστήμιο INSEAD

Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τις πιστοποιήσεις χιλιάδων επαγγελματιών ανά τον πλανήτη, από τους γιατρούς στην Κούβα, μέχρι οδηγούς ταξί στο Λονδίνο,  αξιοποιώντας καινοτομικές προσεγγίσεις σε διαδικασίες και τεχνολογίες αιχμής.

Στην εκπαιδευτική ύλη, ενός από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο, στο Γαλλικό INSEAD, εντάχθηκε η ιστορία ανάπτυξης της PeopleCert, που είναι ο πρώτος ελληνικός “μονόκερος” (unicorn), δηλαδή η πρώτη ελληνική νεοφυής (startup) επιχείρηση με αποτίμηση πάνω από 1 δις δολάρια, η PeopleCert. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο Delphi Economic Forum, το διάσημο αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με παρουσία στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αμερική, εντάσσει στη διδακτική διαδικασία ως παράδειγμα μελέτης – case study, την PeopleCert.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της συμμετοχής της εταιρείας στο Delphi Economic Forum ο ιδρυτής και επικεφαλής της Βύρων Νικολαΐδης, και ο καθηγητής Θεόδωρος Ευγενίου, από το INSEAD ανέφεραν ότι πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρεία που γίνεται «μάθημα» σε διεθνές πανεπιστήμιο.

«Ψάχνουμε πάντα δυναμικές εταιρείες, θέλαμε να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Δυνατότητες δεν έχει μόνο η Silicon Valley. Θέλουμε με το παράδειγμα PeopleCert να το αναδείξουμε. Πως κατάφερε να εξαπλωθεί παγκοσμίως είναι εντυπωσιακό. Θέλουμε το pattern της επιτυχίας» είπε χαρακτηριστικά ο Ευγενίου απντώντας σε ερώτηση γιατί επέλεξαν την PeopleCert για να γίνει case study.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται κάποιος από οποιαδήποτε χώρα να πετύχει διεθνώς ένα δεν σκέφτεται διεθνώς! Νούμερο ένα για την επιτυχία είναι διεθνές mindset» είπε δικαιολογώντας την επιλογή του Bύρωνα Νικολαΐδη από το Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Νικολαΐδης επανέλαβε ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 36% ενώ πρόσθεσε ότι πλέον έχει παγκόσμια παρουσία έχοντας πιστοποιήσει 7 εκατ. κόσμο σε 220 χώρες.

Από την πλευρά του ο κ. Ευγενίου χαρακτήρισε τον κ. Νικολαϊδη ως έναν επιχειρηματία που κατανοεί και διαχειρίζεται με σωστό τρόπο τα ρίσκα. «Αν δεν ξέρεις να διαχειριστείς τις αποτυχίες σου δεν μπορείς να είσαι επιτυχημένος» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Νικολαϊδης.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στις αξίες της εταιρείας του που είναι η ποιότητα, η κανοτομία, το πάθος και η ακεραιότητα: «Το τελευταίο είναι το πιο δύσκολο από όλα. Η έλλειψη ακεραιότητας είναι ένας από τους λόγους που αποχωρήσαμε από δουλειά»

Η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 και είναι κατέρχει ηγετική θέση στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Είναι, μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τις πιστοποιήσεις χιλιάδων επαγγελματιών ανά τον πλανήτη, από τους γιατρούς στην Κούβα, μέχρι οδηγούς ταξί στο Λονδίνο, αξιοποιώντας καινοτομικές προσεγγίσεις σε διαδικασίες και τεχνολογίες αιχμής.

Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους τομείς ΙT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας.

Πριν λίγες μέρες, δε, μετά τους οίκους αξιολόγησης Fitch Ratings και Moody’s Investors Service, ο διεθνής οίκος S&P Global Ratings («S&P») αναβάθμισε την PeopleCert σε Β+ από Β με σταθερές προοπτικές.

Όπως. μάλιστα, αναφέρεται, η αναβάθμιση της PeopleCert έρχεται ως αποτέλεσμα της ισχυρής οργανικής αύξησης των εσόδων, του υψηλού περιθωρίου κερδοφορίας και της μείωσης του δανεισμού μέσω της ταυτόχρονης αύξησης των κερδών και της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών για το οικονομικό έτος 2022, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση που κατέχει η PeopleCert στην παγκόσμια αγορά των επαγγελματικών δεξιοτήτων και γλωσσομάθειας (LanguageCert).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα