Πιθανό ενδιαφέρον του Twitter για το TikTok

Πιθανό ενδιαφέρον του Twitter για το TikTok
Η εφαρμογή του Tik Tok AP

Το Twitter φέρεται να βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την αγορά της πλατφόρμας TikTok, μετά την απόφαση Τραμπ για απαγόρευση και πώλησή της.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την απόφαση Τραμπ, αναφορικά με την απαγόρευση της λειτουργιάς της στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.

Ένας από τους πρώτους πιθανούς αγοραστές που μπήκαν στο “παιχνίδι” ήταν η Microsoft. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του BBC, το Twitter φέρεται να βρίσκεται και εκείνο σε προκαταρκτικές συνομιλίες με το TikTok. Βέβαια δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα επιδιώξει συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της κινεζικής εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, δεδομένου πως το Twitter είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος από τη Microsoft, πιθανότατα δεν θα έρθει αντιμέτωπο με τα ίδια ζητήματα αντιμονοπωλιακού ελέγχου από τις ρυθμιστικές αρχές.

Στο παρελθόν, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως δεν τον πειράζει εάν η Microsoft Corp αγοράσει το TikTok, προσθέτοντας πως είχε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της και ότι θα ήταν ενδεχομένως ευκολότερο εάν ο αμερικανικός κολοσσός εξαγόραζε το σύνολο του TikTok παρά το 30%.

Η αξία των επιχειρήσεων της TikTok στις ΗΠΑ είναι ασαφής, αλλά οι εκτιμήσεις την έκαναν σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα