Προσωρινή διοίκηση στη Folli Follie

Πινακίδα καταστήματος Folli Follie
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie EUROKINISSI

Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο την για την τοποθέτηση νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie.

Eξελίξεων συνέχεια στην υπόθεση της Folli Follie καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή, ως εποπτική Αρχή, προσέφυγε στο δικαστήριο πριν λίγες ημέρες με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου για την τοποθέτηση νέων μελών στο ΔΣ της Folli Follie . Η κίνηση της αιτούσας έγινε ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Folli Follie, προγραμματισμένης για σήμερα μετά το μεσημέρι, οπότε θα ενημερωθεί για τις προτάσεις για αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας ώστε να καταστεί εφικτή η συνέχιση της εμπορικής δραστηριότητάς της.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποστηρίζει στο δικόγραφό της ότι μέλη του παρόντος ΔΣ της εταιρείας εξυπηρετούν συμφέροντα του βασικού μετόχου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν παραποίηση λογιστικών στοιχείων της εταιρείας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και έτσι πλέον η εταιρεία θα έχει προσωρινή διοίκηση που θα απαρτίζεται από νέα μέλη, πλην εκείνων που ήδη είχε τοποθετήσει στο ΔΣ η εποπτική Αρχή και του διευθύνοντος συμβούλου.

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο

1) Σάμιος Γεώργιος του Αναστασίου,
2) Ιωαννίδης Γεώργιος του Ιωάννη,
3) Βαλαχής Δημήτριος του Ευστρατίου,
4) ZhangG. Haolei του Genzhu,
5) Μαδιανό Μιχαήλ του Νικολάου,
6) Παρλαβάτζας Βασίλειος του Νικολάου,
7) Δοντάς Περικλής του Νικολάου,
8) Πεντάζος Ηλίας του Παναγιώτη,
9) Σιγανίδης Γεώργιος του Κωνσταντίνου,
10) Μομφερράτος Γεώργιος του Νικολάου,
11) Στυλιανός Φράγκος, του Φραγκούλη

Στόχος του νέου ΔΣ είναι να διαχειρίζονται τις επείγουσες υποθέσεις της καθώς και τη διενέργεια των αναγκαίων διαχειριστικών πράξεων για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων ενεργειών για την επίτευξη εξυγίανσης έως την συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο αυτής.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει στη σημερινή Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των Μετόχων σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της εταιρείας κατά παντός υπευθύνου καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση της εταιρείας.

Πηγή: 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Folli Follie
SHARE: