Σκλαβενίτης: Χρονιά ρεκόρ το 2016 για τον όμιλο

Σκλαβενίτης: Χρονιά ρεκόρ το 2016 για τον όμιλο
Κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Τα υψηλότερα κέρδη και πωλήσεις στην ιστορία του εμφάνισε το 2016 ο όμιλος Σκλαβενίτη. Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην Σκλαβενίτης

Από τους μεγάλους κερδισμένους της κατάρρευσης του ομίλου Μαρινόπουλου ήταν η Σκλαβενίτης την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα τα βασικά οικονομικά μεγέθη βρίσκονται στο υψηλότερο τους στην ιστορία του ομίλου.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν το 2016 σε 1,87 δισ. ευρώ έναντι 1,74 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των καθαρών κερδών καθώς αυτά ανήλθαν την περασμένη χρονιά σε 33,8 εκατ. ευρώ έναντι 25,6 εκατ. ευρώ το 2015.

Σε επίπεδο εργαζομένων επίσης είναι το υψηλότερο που έχει εργαστεί τόσο στην εταιρεία όσο και στον όμιλο. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που εργάζονταν στην εταιρεία Σκλαβενίτης έσπασαν το φράγμα των 9.000 και διαμορφώθηκαν σε 9.052 από 8.898 που ήταν το 2015.

Αντίστοιχα σε επίπεδο ομίλου αυτοί έφθασαν τους 11.454 από 11.055 την προηγούμενη χρήση. Στον όμιλο πέρα από την Σκλαβενίτης ανήκουν η Mart Cash and Carry (σ.σ. τα πρώην Makro) καθώς και η κρητική Χαλκιαδάκης στην οποία η Σκλαβενίτης κατέχει το 60% των μετοχών της. Στον όμιλο τυπικά ανήκει και η ιδρυθείσα το 2016 “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη” η οποία έχει κάτω από την σκέπη της όλο το δίκτυο της πρώην Μαρινόπουλος. Σε επίπεδο μεγεθών και εργαζομένων όμως δεν είχε συνεισφέρει στο ελάχιστο το 2016 καθώς με τις δικαστικές διαδικασίες ενεργοποιήθηκε τελικά την άνοιξη του 2017.

Σε ότι αφορά τα φετινά οικονομικά μεγέθη το μόνο σίγουρο είναι ότι ο όμιλος θα περάσει στην πρώτη θέση στον κλάδο από άποψη πωλήσεων καθώς για ένα μεγάλο διάστημα θα έχουν προστεθεί και οι πωλήσεις του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος. Σε επίπεδο εργαζομένων αυτοί ήδη έχουν υπερδιπλασιαστεί καθώς υπολογίζονται ότι ξεπερνούν πλέον τους 23.000 χιλιάδες, αριθμό που τον κατατάσσει έως το μεγαλύτερο εργοδότη στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα