Σκλαβενίτης: Έκανε 1.100 προσλήψεις σε πέντε μήνες

Κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Τι οδήγησε την διοίκηση της Σκλαβενίτης να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού για τα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος

Όταν τέτοιο καιρό πέρυσι το πρώην δίκτυο της Μαρινόπουλος καρκινοβατούσε, καθώς δεν είχε δοθεί οριστική λύση στο δικαστικό θρίλερ της εξαγοράς από την Σκλαβενίτης, αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι το μέλλον των 10.800 εργαζομένων που εργάζονταν στα 362 καταστήματα της αλυσίδας που κατέρρευσε κρέμονταν από μία κλωστή.

Ακόμη και όταν την 1η Μαρτίου δημιουργήθηκαν οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη κάτω από την ομπρέλα της οποίας μπήκε το δίκτυο της Μαρινόπουλος δεν έλειπαν εκείνοι οι οποίοι πίστευαν - και με βάση την λογική - ότι η συγχώνευση των δύο μεγάλων δικτύων θα οδηγούσε σε μείωση του προσωπικού.

Αντίθετα λίγο πριν κλείσει ο χρόνος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΕWS 24/7, η διοίκηση της Σκλαβενίτης έχει προχωρήσει από τα μέσα του καλοκαιριού σε προσλήψεις που έχουν ξεπεράσει τους  1.100 εργαζομένους για να καλύψουν κενά που υπήρχαν στα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος.

Οι προσλήψεις αυτές που μεταφράζονται σε αύξηση της τάξης του 10% προσωπικού του πρώην δικτύου αφορούν κυρίως προσωπικό στα τμήματα κρεοπωλείου και μαναβικής που ήταν και οι τομείς είτε είχαν κλείσει ή υπολειτουργούσαν στην Μαρινόπουλος το τελευταίο διάστημα καθώς οι προμηθευτές είχαν σταματήσει να τροφοδοτούν την αλυσίδα.

Παράλληλα για την κάλυψη αναγκών στο δίκτυο των Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτη υπήρξε και ένα ευρύ πρόγραμμα "αναβάθμισης" ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων από 4ώρους σε 6ώρους και 8ώρους.

Σε επίπεδο καταστήματων έχει σχεδόν ανακαινισθεί σχεδόν το 1/3 του δικτύου των σημείων της πρώην Μαρινόπουλος με τα ανακαινισμένα καταστήματα που παραδίδονται ανά μήνα να είναι της τάξης των 15-20. Ανάμεσα στα καταστήματα που παραδόθηκαν πρόσφατα είναι και το ιστορικό πρώην "Prisunic Μαρινόπουλος" στην οδό Χειμάρας στο Μαρούσι, που ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα και μοντέρνα καταστήματα της Μαρινόπουλος που υπήρξε σημείο αναφοράς στην δεκαετία του '80 για τα βόρεια προάστια. Στην λογική που είχε αναφέρει και σε παλιότερο ρεπορτάζ του το NEWS24/7 δεν αξιοποιείται το σύνολο των 2.380 τ.μ. που διαθέτει σαν χώρους το κατάστημα αλλά ένα μεγάλο μέρος του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκλαβενίτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκλαβενίτης: Ξεκινάει το κόψιμο καταστημάτων

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που οι Έλληνες θεωρούν ότι έχουν τα καλύτερα προϊόντα

SHARE:

24Media Network