Σκλαβενίτης: Μπαίνει σε νέα δραστηριότητα - έκπληξη

Κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Στον χώρο της εκπαίδευσης εισέρχονται οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη μετά από σχετική απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας

Η ανακοίνωση της διοίκησης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Ελληνικής Υπεραγορές Σκλαβενίτη να προχωρήσει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις αρχές Μαΐου – σε μικρό δηλαδή διάστημα πριν από την τακτική Γενική Συνέλευση – και με αντικείμενο την προσθήκη δραστηριοτήτων, είχε πυρoδοτήσει σενάρια για το ποιες μπορεί να είναι αυτές οι νέες δραστηρίοτητες.

Το μυστήριο λύθηκε με την ανάρτηση των αποφάσεων όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο όμιλος Σκλαβενίτη εισέρχεται στον χώρο της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα η επέκταση του σκοπού της εταιρείας αφορά στην :

  • Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Σχολών και Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (επιπέδου ένα και δύο) επαγγελμάτων σχετιζόμενων με το Λιανικό Εμπόριο.
  • Έκδοση, διακίνηση και εμπορία βιβλίων, φυλλαδίων, περιοδικών και εκπαιδευτικών βοηθημάτων.
  • Διοργάνωση πάσης φύσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων καθώς και τον σχεδιασμό, υλοποίηση και διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και άνεργους.

Στην πορεία μένει να διευκρινισθεί εάν η επέκταση του σκοπού της Σκλαβενίτης αφορά σε ήδη δραστηριότητες που πραγματοποιεί (π.χ. σεμινάρια εργαζομένων) που “κωδικοποιήθηκαν” και προστέθηκαν στις δραστηριότητες της εταιρείας ή για κάτι πιο μεγάλο, στα πρότυπα σχολών που έχουν αναπτύξει οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου λιανεμπορίου παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Tesco, και της Lidl.

Υπενθυμίζεται ότι η Σκλαβενίτης είναι τόσο η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου με πάνω από 22.000 προσωπικό όσο και η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση στην χώρα. Οι εξελίξεις και η χρήση νέων τεχνολογιών στον συγκεκριμένο τομέα απαιτεί συνεχή εκπαίδευση από την πλευρά των εταιρειών οι οποίες συνήθως προσφεύγουν σε συνεργασίες με εξειδικευμένα ΙΕΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σούπερ Μάρκετ, Σκλαβενίτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιο προϊόν παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 1128% στα ελληνικά σούπερ μάρκετ το 2018

Σκλαβενίτης: Πόσο άλλαξε δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος

Σκλαβενίτης: Στην Grivalia τέσσερα ακίνητα που φιλοξενούν υπερμάρκετ του

SHARE:

24Media Network