Σκλαβενίτης: Οι διευθύνσεις των 22 σούπερ μάρκετ που εκποιούνται

Κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Ανακοινώθηκαν από την διοίκηση της Σκλαβενίτης τα καταστήματα του ομίλου (Σκλαβενίτης, Μαρινόπουλος και Χαλκιαδάκης) που θα εκποιηθούν τους επόμενους μήνες

Η εξαγορά της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης δημιούργησε τον μεγαλύτερο όμιλο σούπερ μάρκετ στην χώρα. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε στα μέσα Ιανουαρίου το πράσινο φως για την εξαγορά όμως με ένα αστερίσκο. Ότι ο όμιλος θα έπρεπε να εκποιήσει 22 καταστήματα του σε περιοχές της Αττικής και της Κρήτης όπου κατέχει δεσπόζουσα θέση.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκαν μεταξύ άλλων ποια είναι τα καταστήματα αυτά που μέσα σε διάστημα 6 μηνών θα πρέπει να "βγάζει στο σφυρί" η Σκλαβενίτης. Πρόκειται για καταστήματα τόσο της Μαρινόπουλος (σ.σ. ανεξαρτήτως εάν εμφανίζονται κάτω από τις εταιρείες Ξυνός, Πειραϊκόν ή Express M που ανήκαν στον όμιλο Μαρινόπουλο), όσο και της Σκλαβενίτης αλλά και της Χαλκιαδάκης στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα καταστήματα:

Σκλαβενίτης: Οι διευθύνσεις των 22 σούπερ μάρκετ που εκποιούνται

Όπως αναφέρεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως θα υπάρξει μία πρώτη περίοδος εκποίησης όπου ο Όμιλος Σκλαβενίτη δεσμεύεται στην εύρεση αγοραστή και στη σύναψη τελικής δεσμευτικής συμφωνίας αγοραπωλησίας εντός έξι μηνών με ημερομηνία έναρξης την κοινοποίηση του διατακτικού της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο τέλος της πρώτης περιόδου εκποίησης θα πρέπει η Σκλαβενίτης να διορίσει ανεξάρτητο εντολοδόχο εκποίησης εγκεκριμένο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο οποίος θα πρέπει να πουλήσει τα εκποιούμενα καταστήματα σε διάστημα τριών μηνών από το τέλος της πρώτης περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκλαβενίτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που οι Έλληνες θεωρούν ότι έχουν τα καλύτερα προϊόντα

Ποιος παίρνει τα 16 σούπερ μάρκετ της Μαρινόπουλος

SHARE:

24Media Network