Σούπερ μάρκετ: Πολύ πιθανό το σενάριο να μείνουν κλειστά την Κυριακή

Σούπερ μάρκετ: Πολύ πιθανό το σενάριο να μείνουν κλειστά την Κυριακή
Υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ Eurokinissi

Το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε ενημερώσει ούτως ή άλλως ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα μετά την πρώτη Κυριακή της αδιάκοπης λειτουργίας του.

Από τη μία οι φωνές διαμαρτυρίας για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και από την άλλη η μειωμένη κίνηση της προηγούμενης Κυριακής είναι πολύ πιθανό πια να οδηγήσουν το Υπουργείο Ανάπτυξης στην αναθεώρηση της απόφασης λειτουργίας για τις επόμενες δύο Κυριακές, αφού ούτως ή άλλως η τρίτη των έκτακτων μέτρων, απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού, είναι των Βαΐων (εργάσιμη).

Μιλώντας στο MEGA ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μετέφερε ότι εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο, καθώς η κίνηση δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων. Από τη Δευτέρα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει την επανεξέταση του διευρυμένου ωραρίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα, αριθμητικά ή μη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως “αυτήν την Κυριακή υπήρχε στα σούπερ μάρκετ η μισή κίνηση από μία καθημερινή. Το πρόβλημα για εμάς είναι να μην υπάρχει συνωστισμός“.

Παράλληλα ο κ.Παπαθανάσης μιλώντας για τα αντισηπτικά και τις μάσκες σημείωσε πως υπάρχουν ακόμη ελλείψεις, μολονότι η χώρα τροφοδοτείται ημερησίως με 600 χιλιάδες τεμάχια αντισηπτικών και απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να μην αποθηκεύουν παραπάνω ποσότητες από τις αναγκαίες έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα