Στη Silicon Valley της Ελλάδας επενδύει ο γερμανικός κολοσσός P&I AG

Στη Silicon Valley της Ελλάδας επενδύει ο γερμανικός κολοσσός P&I AG

Το υψηλό μορφωτικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και το τοπικό οικοσύστημα των Ιωαννίνων που ευνοεί την καινοτομία έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας P&I (Personal & Informatik) AG, η οποία επενδύει δυναμικά τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα δημιουργώντας περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας.

Η γερμανική πολυεθνική, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, εισήλθε στην Ελλάδα το 2017 με τη δημιουργία της θυγατρικής P&I Ελλάς και του Innovation Center της στο Τεχνολογικό Πάρκο των Ιωαννίνων.

Η κύρια δραστηριότητα της P&I, η οποία μετρά περισσότερα από 50 χρόνια, είναι η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών λογισμικού, τις οποίες χρησιμοποιούν περισσότεροι από 15.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα λογισμικού της P&I προσφέρει μοναδικές και επαναστατικές λύσεις σε διαδικασίες σύγχρονης διαχείρισης ανθρώπινων πόρων.


Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα Ιωάννινα από την P&I για το κέντρο καινοτομίας της είναι η πλεονεκτική θέση της πόλης σε συνδυασμό με το μορφωτικό επίπεδο του προσωπικού. Τα Ιωάννινα διαθέτουν ένα τοπικό οικοσύστημα που ευνοεί την καινοτομία, καθώς και ένα υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών φορέων και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα, προβλέπει προσλήψεις προσωπικού και υλοποιείται σταθερά παρά τις προκλήσεις των τελευταίων δύο ετών, αποτελώντας σημαντικό επιταχυντή της τοπικής και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.


Όπως δήλωσε ο CEO της P&I AG κ. Τριάδης Βασίλειος, “Η εταιρία ήρθε στα Ιωάννινα για να προσφέρει. Θέλουμε να αφήσουμε ένα ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, στα πανεπιστήμια, στο ανθρώπινο δυναμικό μας και να συμβάλλουμε στην γενικότερη ανάπτυξη του τόπου. Μεγάλη προτεραιότητα για εμάς είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο την δραστηριότητά μας στα Ιωάννινα και παράλληλα να βοηθήσουμε οικονομικά στην εξέλιξη των πανεπιστημίων της Ηπείρου. Μπορούμε σε 3 με 4 χρόνια να μιλάμε για την ελίτ των πανεπιστημίων που θα βγάζουν πολύ περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους απόφοιτους”.

Μέχρι σήμερα η P&I Ελλάς έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περισσότερους από 200 επιστήμονες πληροφορικής υψηλής κατάρτισης, προσβλέποντας σε ακόμη περαιτέρω ανάπτυξη και βάζοντας «φρένο» στο φαινόμενο του «brain drain» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Annual Sales Meeting

Από τις 5 έως τις 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιo Sales Meeting της P&I στα Ιωάννινα, σηματοδοτώντας την έναρξη του νέου οικονομικού έτους της εταιρείας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν κορυφαία στελέχη και managers της P&I από την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία όπως επίσης και ο CEO της P&I κος Τριάδης Βασίλειος.

Πριν από την πανδημία πολλά συνέδρια είχαν διοργανωθεί στα Ιωάννινα, αλλά το Annual Sales Meeting της P&I είναι ένα από τα σημαντικότερα.


Σχετικά με την P&I

Η εταιρεία P&I AG έχει την έδρα της στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού, στον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και της μισθοδοσίας έχοντας πελάτες μεγάλες εταιρείες και δημόσιες αρχές. Μετρά περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην αγορά και διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε 18 κράτη προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε πάνω από 15.000 πελάτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα