Στις 21 Σεπτεμβρίου το 3ο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρησεις

Στις 21 Σεπτεμβρίου το 3ο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρησεις

Το 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις (3nd Diversity in Business Conference 2021),, που διοργανώνεται από το Σωματείο ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, την Περιφέρεια Αττικής και την Boussias Communications, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η Χάρτα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την προώθηση της Διαφορετικότητας στο ελληνικό επιχειρείν και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Το 3rd Diversity in Business Conference, θα εξετάσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της Διαφορετικότητας και των Ίσων Ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις. Έλληνες θεσμικοί Εκπρόσωποι, Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους πυλώνες της διαφορετικότητας και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων θα μοιραστούν πολύτιμα στοιχεία από την εμπειρία τους και θα αναδείξουν θέματα που αφορούν στη χώρα μας. Με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, που ορίζει ότι η διαφορετικότητα περιλαμβάνει 6 διαστάσεις, (φύλο, ηλικία, φυλή/χρώμα, αναπηρία/χρόνια πάθηση, εθνική/εθνοτική καταγωγή, σεξουαλικός προσανατολισμός) θα αναδειχθούν το πλέον επίκαιρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές περιλαμβάνονται οι: Dr Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, που έχει και τη συνδιοργάνωση του Συνεδρίου, Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Δημήτρης Αρτικόπουλος, Vice President of Human Resources & Organizational Development της ΑΒ Βασιλόπουλος,. Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ και πολλοί άλλοι.

Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, περισσότερες από 150 εταιρείες και φορείς, με περισσότερους από 50,000 εργαζομένους, έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργία πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Ιδρυτικό Μέλος Όμιλο ΟΤΕ, τον ΑΒ Βασιλόπουλο, τη Phizer, την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Teleperformance Greece, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, Deloitte, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, VODAFONE, Coca Cola Hellas, Coca Cola 3E, METRO, Generation Y, British Council, Astra Zeneca και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές εταιρίες υποστηρίζουν η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο ΣΕΒ, η ΚΕΔΕ, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων κ.ά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις θα βρείτε στο www.diversityconference.gr και για τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, στο www.diversity-charter.gr καθώς και στο www.kean.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network