Θα ακυρώσει ο Τραμπ πτήση από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη αυτή την Κυριακή;

Θα ακυρώσει ο Τραμπ πτήση από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη αυτή την Κυριακή;

Μία αερομαχία μεταξύ Αμερικανών και Αράβων βρίσκεται στην κορύφωση της τα τελευταία 24ωρα με αφορμή την έναρξη της πτήσης Αθήνα - Νέα Υόρκη από την Emirates

Λίγα μόνο 24ώρα έχουν απομείνει για την πρώτη απευθείας πτήση της Emirates από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Newark στην Νέα Υόρκη και όλα δείχνουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η Αθήνα θα έχει μετά από χρόνια ξανά απευθείας σύνδεση με την αμερικάνικη μεγαλούπολη όλο τον χρόνο.

Όμως όσο πλησιάζει η ώρα εντείνονται οι φωνές που ζητούν από τον πρόεδρο Τραμπ να καθυστερήσει την προγραμματισμένη για αυτή την Κυριακή 12 Μαρτίου έναρξη του δρομολογίου μέχρι να βρεθεί μία λύση στο “πρόβλημα”. Ποιο είναι το πρόβλημα σύμφωνα με τα 25 ομοσπονδιακοί βουλευτές από την Νέα Υόρκη και το New Jersey;

Στην αίτηση που κατέθεσαν το βράδυ της Τρίτης ισχυρίζονται ότι η Emirates λειτουργεί κατά ένα τρόπο αθέμιτα προς τις αμερικανικές αεροπορικές καθώς λαμβάνει κρατικές επιδοτήσεις. Σύμφωνα με το Associated Press από την πλευρά τους οι μεγαλύτερες  αμερικανικές αεροπορικές αναφέρουν ότι οι εταιρείες του Αραβικού Κόλπου προσφέρουν με αυτό τον τρόπο ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, κίνηση η οποία θα μπορούσε να στοιχίσει αμερικανικές θέσεις εργασίας.

Το πιο πιθανό είναι ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα ασχοληθεί – τουλάχιστον προς το παρόν – με την συγκεκριμένη διαμάχη, η οποία αν ξεσπάσει τώρα σε πολιτικό επίπεδο θα είναι αιτία διπλωματικού επεισοδίου, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον η παρακολούθηση στην εξέλιξη της υπόθεσης. Το πρόβλημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο για τον Αμερικανό Πρόεδρο καθώς οι εταιρείες του Κόλπου είναι από τους καλύτερους πελάτες της Boeing στηρίζοντας έτσι θέσεις εργασίας στην χώρα του.

Οι αμερικανικές αεροπορικές έχουν απέναντι τους και τις καταναλωτικές οργανώσεις οι οποίες διατείνονται ότι ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση ναύλων. Η κίνηση αυτή της Emirates έρχεται να προστεθεί και στην δυναμική είσοδο  του low cost μεταξύ Ευρώπης και αμερικανικών μεγαλουπόλεων.

Από την πλευρά της η Emirates αναφέρει ότι διαθέτει σαφή έγκριση για την πτήση της Κυριακής η οποία και θα πραγματοποιηθεί κανονικά από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 το “πείραμα” της Emirates για σύνδεση της Αθήνας με αμερικανική μεγαλούπολη όλο τον χρόνο βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο όλων των παικτών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Ένας από αυτούς φέρεται να εξετάζει την επέκταση κατά δύο μήνες μετά το τέλος της σεζόν, δηλαδή να εκτείνει τις πτήσεις του από Βόρεια Αμερική προς Αθήνα έως και την περίοδο των Γιορτών.

Όπως και να έχει μετά και από την έλευση της Scoot, η Αθήνα δείχνει να αποτελέσει ένα νέο αεροπορικό κέντρο το οποίο κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αεροπορικών εταιρειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα