Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση σε έργα της Τέρνα Ενεργειακή ύψους 150 εκατ.

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση σε έργα της Τέρνα Ενεργειακή ύψους 150 εκατ.
Τράπεζα Πειραιώς Eurokinissi

Η χρηματοδότηση αφορά επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην Ελλάδα, ύψους 150 εκατ. ευρώ, σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνολικής ισχύος που υπερβαίνει τα 120 MW.

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (AΠΕ) του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενέταξε στα κριτήρια χρηματοδότησης αρχές που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG).

Οι αρχές αυτές προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και αφορούν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

• Μείωση των ετήσιων εκπομπών ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2eq), εντός της ερχόμενης πενταετίας συνολικά, κατά τουλάχιστον 20%.

• Εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης Eco-Management and Audit Scheme (EMAS).

Η χρηματοδότηση αφορά επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην Ελλάδα, ύψους 150 εκατ. ευρώ, σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικά έργα και φωτοβολταϊκά πάρκα), συνολικής ισχύος που υπερβαίνει τα 120 MW.

Με τον τρόπο αυτό η Tράπεζα Πειραιώς ενισχύει την ηγετική της θέση στη χρηματοδότηση του τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ και αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή της στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, εφαρμόζοντας με διαφάνεια στις τραπεζικές της εργασίες θέματα ESG που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της κοινωνίας.

Η Tράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στη διαμόρφωση των Αρχών, Υπεύθυνης Τραπεζικής, μαζί με άλλες 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI). Οι Αρχές αυτές καθορίζουν και οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκεται να αναπτυχθεί η Αειφόρος Τραπεζική (Sustainable Banking) τα επόμενα χρόνια. Η υιοθέτησή τους αποτελεί αποφασιστική κίνηση προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εναρμόνιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Όπως τονίζει η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων αναμένεται να αποτελέσει στο προσεχές μέλλον κυρίαρχο παράγοντα διαφοροποίησης των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών στην ελληνική αγορά προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η Tράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα, κάνουμε μαζί με την μεγαλύτερη εταιρεία καθαρής ενέργειας της χώρας, την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, την αρχή για την παροχή ουσιαστικών κινήτρων χρηματοοικονομικής ανταγωνιστικότητας μέσω υιοθέτησης περιβαλλοντικών αρχών και στόχων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο ενεργά στην περιβαλλοντική και κλιματική αναβάθμιση της χώρας.

Η Tράπεζα Πειραιώς, εκτός του ότι διατηρεί το μεγαλύτερο δανειακό χαρτοφυλάκιο καθαρής ενέργειας στην χώρα που ξεπερνά το 1,7 GW, αποτελεί ενεργά και επιτυχημένα εδώ και σειρά ετών το πιστωτικό ίδρυμα με το πλέον καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο διαρκώς βελτιώνει».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Εμμανουήλ Μαραγκουδάκης δήλωσε: Η συνεργασία μας με την Tράπεζα Πειραιώς για τη χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ στη βάση αρχών που λαμβάνουν υπόψη τους και θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) αποδεικνύει στην πράξη την προσήλωσή μας, τόσο στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μέσα από επενδύσεις καθαρής ενέργειας, όσο και στα θέματα ESG. Ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα. Το επενδυτικό μας πρόγραμμα εστιάζει στην καθαρή ενέργεια, την αποθήκευση ενέργειας με αντλησοταμίευση και την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την καθημερινότητα των Ελλήνων και την ελληνική οικονομία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα