Victoria’s Secret: Εξαγορά-μαμούθ αντί 525 εκατ. δολαρίων

Victoria’s Secret: Εξαγορά-μαμούθ αντί 525 εκατ. δολαρίων
Show της Victoria's Secret τον Νοέμβριο του 2018 στη Νέα Υόρκη Evan Agostini/Invision/AP

Σε επενδυτική εταιρία το 55% των μετοχών της γνωστής εταιρίας εσωρούχων, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα.

Σε νέα χέρια περνάει ο έλεγχος της Victoria’s Secret, της εταιρίας εσωρούχων του ομίλου L Brands, καθώς όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη η πλειονότητα των μετοχών της πωλήθηκε σε επενδυτική εταιρία.

Η Sycamore Partners αγόρασε το 55% των μετοχών αντί 525 εκατ. δολαρίων και η L Brands θα κρατήσει το 45% των μετοχών, με την Victoria’s Secret να μετατρέπεται σε μια πολυμετοχική εταιρία. Ο Λες Γουέξνερ, ο 82χρονος δισεκατομμυριούχος που είναι επικεφαλής της L Brands για αρκετές δεκαετίες, αφήνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου, στο πλαίσιο της συμφωνίας. Θα παραμείνει στο συμβούλιο της L Brands ως επίτιμος πρόεδρος.

Η εταιρία εσωρούχων με τα διάσημα “αγγελάκια” της, αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των επίδοξων πελατισσών της ενώ το ήδη πληγωμένο της γόητρο κάμφθηκε ακόμα περισσότερο όταν στις αρχές του μήνα οι New York Times έκαναν λόγο για καταγγελίες για κακομεταχείριση των μοντέλων της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα