Vodafone: Μετασχηματισμός μέσα από νέες υπηρεσίες

Vodafone: Μετασχηματισμός μέσα από νέες υπηρεσίες
VODAFONE Eurokinissi

Στόχος το 30% των εσόδων να προέρχεται από τη συνδρομητική τηλεόραση, την πληροφορική και το Internet of Things τα προσεχή χρόνια.

Νέες επενδύσεις προς τον άξονα μετασχηματισμού της από πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε μια εταιρεία παροχής τεχνολογικών λύσεων προωθεί η Vodafone Ελλάς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Χ. Μπρουμίδη.

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής συνάντησης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάφερε πως στόχος είναι τα επόμενα χρόνια το 30% των εσόδων να προέρχονται από υπηρεσίες όπως η συνδρομητική τηλεόραση, η πληροφορική και το Internet of Things. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία είναι έτοιμη να διεκδικήσει έργα ICT δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα που φτάνουν συνολικά τα 200 εκατ. ευρώ, και να ενισχύσει τις επενδύσεις της σε υποδομές και τηλεόραση.

Οι νέοι στόχοι της Vodafone περιλαμβάνουν επενδύσεις σε γραμμές FTTH, με τον πήχη να έχει τεθεί στις 800 χιλ. γραμμές FTTH μέχρι το 2025, την επέκταση του 5G, ώστε η πληθυσμιακή του κάλυψη να φτάνει στο 80% το 2024 και την αύξηση στο 20% του μεριδίου του τζίρου της που προέρχεται από έργα ICT, μέσα στην επόμενη διετία. Ως γνωστόν η εταιρεία υλοποιεί ήδη επενδύσεις ύψους 600 εκατ.ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών 5G, οπτικών ινών αλλά και ενός υποθαλάσσιου καλωδίου που ποντίζεται ήδη στο Αιγαίο για την διασύνδεση των νησιών, ενώ με βάση τους νέους τεχνολογικούς της στόχους ενδε΄χεται να αυξήσει το ύψος των προς επένδυση κεφαλαίων.

Επιπλέον, η Vodafone κατά τον κ. Μπρουμίδη θα διεκδικήσει μέσω της ειδικής ομάδας που έχει δημιουργήσει, έργα ICT ύψους 200 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας και τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης, μετά την πρόσφατη συμφωνία με το Disney+ σκοπεύει να εμπλουτίσει το «μπουκέτο» της και με νέες συνεργασίες ενώ συνεχίζει τις συνομιλίες της με το HBO, με στόχο να εξασφαλίσει την διάθεση του HBO Max, μέσω της πλατφόρμας της Vodafone TV.

Όσον αφορά στο επίμαχο θέμα του διπλασιασμού των ταχυτήτων του ΟΤΕ, για το οποίο η εταιρεία είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στον ρυθμιστή της αγοράς, τα οποία και απορρίφθηκαν, ο επικεφαλής της ξεκαθάρισε ότι η Vodafone θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση προσφέροντας τον διπλασιασμό ταχυτήτων μεμονωμένα κι όχι οριζόντια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα