Έρευνα για την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό

Έρευνα για την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ (ΕΦΕΤΕΙΟ) ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Έρευνα για τη χορήγηση αδείας στον Χριστόδουλο Ξηρό διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση των μελών του συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησαν την άδεια εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ύστερα από συνεννόηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Τα μέλη που συμμετείχαν στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν η διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, η κοινωνική λειτουργός και η αναπληρώτρια εισαγγελέας.

Παράλληλα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελο Ζαχαρή παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να διενεργήσει προσωπικά πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί εάν τελέστηκε ή όχι πειθαρχική παράβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού κατά τη χορήγηση της άδειας εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Χριστόδουλο Ξηρό.

Όπως είναι γνωστό, ο Χρ. Ξηρός είχε λάβει άδεια εξόδου από τις φυλακές Κορυδαλλού από την 1η έως την 9η Ιανουαρίου 2014, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, εκεί δηλαδή όπου είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής του (στην Καλλικράτεια έχει σπίτι η αδελφή του).

Ωστόσο, χθες δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα και αμέσως κινητοποιήθηκε η ΕΛΑΣ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα