Έρευνες για την επίθεση

Έρευνες για την επίθεση

Νέα επίθεση στον ALTER σημειώθηκε το πρωί, όταν άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε λευκό αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ έξω από το κτήριο του σταθμού

Νέα επίθεση στον ALTER σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ έξω από το κτήριο του σταθμού στην οδό Αγίας Παρασκευής στο Περιστέρι. Από την επίθεση ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Ένα λευκό αυτοκίνητο, μάρκας πιθανότατα MAZDA, αναζητείται από την αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό από αξιωματικό της Αστυνομίας, στο αυτοκίνητο αυτό επέβαιναν δύο άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν καθώς περνούσαν έξω από το ALTER.

Οι πυροβολισμοί ρίχθηκαν στον αέρα και δεν προξένησαν ζημιές στο κτήριο, ενώ συνολικά βρέθηκαν 9 κάλυκες σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους-τρεις κάλυκες μπροστά στον αριθμό 54, τέσσερις μπροστά στον αριθμό 40 όπου βρίσκεται και το κτίριο του Alter και άλλοι δυο μπροστά στον αριθμό 34.

Η Ασφάλεια που διενεργεί ανακρίσεις εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, οι πυροβολισμοί να ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ αντίπαλων ομάδων για προσωπικές διαφορές ή άλλο λόγο. Αυτό εξετάζεται επειδή αφενός βρέθηκαν κάλυκες σε μεγάλη απόσταση από το Alter σε διαφορετικά σημεία, αλλά και λόγω του ότι σύμφωνα με μαρτυρίες το άσπρο ΙΧ ακολουθούσε ένα τζιπ με φιμέ τζάμια και δεν αποκλείεται να καταδίωκαν ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να φωτιστούν όλες οι παράμετροι της υπόθεσης. Η επίθεση καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του τηλεοπτικού σταθμού και  το υλικό εξετάζεται από άνδρες της αστυνομίας.

Για δεύτερη φορά στο στόχαστρο

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό σε διάστημα τριών μηνών. Στις 17 Φεβρουαρίου 2009, τέσσερα άτομα που φορούσαν στολές παραλλαγής, κράνη και κουκούλες έφτασαν σε κεντρική είσοδο του σταθμού και αφού ζήτησαν από έναν τεχνικό να φύγει πυροβόλησαν τουλάχιστον δεκατρείς φορές εναντίον αυτοκινήτων και πέταξαν ένα μασούρι το οποίο περιείχε εκρηκτική ύλη.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη. Στη συνέχεια οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν. Ο τεχνικός, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τους δράστες, είπε στους αστυνομικούς ότι οι άγνωστοι τον διέταξαν να φύγει γιατί δεν θέλουν να τον βλάψουν και του είπαν ότι θα πετάξουν δυναμίτη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής για το κανάλι με πολλούς δημοσιογράφους και καλεσμένους να βρίσκονται ή να αναμένονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

Με προκήρυξη στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση “Σέχτα Επαναστατών” είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Η οργάνωση μάλιστα είχε απειλήσει με νέα χτυπήματα κατά δημοσιογράφων.

« Στέλνουμε ένα τελεσίγραφο σε όλους τους δημοσιογράφους. Ο καιρός που ήσασταν στο “απυροβόλητο” τελείωσε. Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε στα σπίτια σας» έγραφαν τότε.

Αντιδράσεις για την επίθεση

Την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και τους λοιπούς εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ εξέφρασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

“Κάποιοι θεωρούν ότι, καταφεύγοντας στην τυφλή βία και τον εκφοβισμό, θα καταφέρουν να πλήξουν την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου και κατ’ επέκταση την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Η καταδίκη της κοινωνίας σε τέτοιου είδους θρασύδειλες ενέργειες και σε όσους κρύβονται πίσω από αυτές, είναι, όπως είναι αυτονόητο, ρητή και καθολική” τόνισε ο κ. Αντώναρος.

“Εκ μέρους της Κυβέρνησης εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και τους λοιπούς εργαζόμενους του ALTER. Είμαι βέβαιος ότι, όπως έχουν ήδη αποδείξει, τέτοιες ενέργειες χαλυβδώνουν περισσότερο τη δέσμευσή τους να υπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών”.

Όπως είναι αυτονόητο, πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος “οι αρχές θα διερευνήσουν εξονυχιστικά αυτή την υπόθεση”.

Σε καταδίκη της επίθεσης κατά του τηλεοπτικού σταθμού ALTER προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια του σταθμού που “γίνεται στόχος για δεύτερη φορά”.

Η ενέργεια αυτή “αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη, για όλους τους δημοκράτες Έλληνες, όχι μόνον γιατί στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και γιατί καλλιεργεί ένα κλίμα φόβου, το οποίο επιτρέπει την επιβολή αυταρχικών πολιτικών, που πλήττουν τους πολλούς και αδύναμους” σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει ότι “η σημερινή ενέργεια εντείνει τον προβληματισμό μας σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα της ασφάλειας, ένα μείζον πρόβλημα που αγγίζει ανεξαιρέτως όλους τους πολίτες”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ “το γεγονός ότι, ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός γίνεται στόχος επίθεσης για δεύτερη φορά, χωρίς να έχει προβλεφθεί η στοιχειώδης ασφάλεια μετά την πρώτη επίθεση, παρά μόνον κατά την ώρα του βραδινού δελτίου ειδήσεων, γεννά μεγάλα ερωτήματα για τα οποία η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να δώσουν τις δέουσες εξηγήσεις. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη” καταλήγει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε την νέα άνανδρη επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER που σημειώθηκε σήμερα το πρωί , καταδίκασε το γεγονός.

“Η νέα αυτή εγκληματική ενέργεια εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, βάλλει εναντίον της ασφάλειας, της ενημέρωσης, και της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια βίαιη εγκληματική επίθεση με στόχο όχι μόνο τις ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων του σταθμού, αλλά και της ελευθερίας του Τύπου. Συμπαραστεκόμαστε στους δημοσιογράφους και το προσωπικό του ALTER TV” δήλωσε ο κ. Βελόπουλος.


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα