''Έσβησε'' 59χρονος μαραθωνοδρόμος

''Έσβησε'' 59χρονος μαραθωνοδρόμος

Τραγική κατάληξη είχε ένας 59χρονος μαραθωνοδρόμος κατά την διάρκεια του 30ου Μαραθωνίου Αθηνών. Η ανακοίνωση του ''Ευαγγελισμού''. Το μήνυμα του ΣΕΓΑΣ

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής, ο 59χρονος μαραθωνοδρόμος κα πρώην αθλητής, κατέληξε προδομένος από την καρδιά του.

Ο άτυχος μαραθωνοδρόμος είχε πάει να πάρει τα ρούχα του, όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Αμέσως διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υπέστη και δεύτερο επεισόδιο. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να τον επαναφέρουν, αλλά ο 59χρονος άνδρας είχε καταλήξει.

Η ανακοίνωση του ''Ευαγγελισμού''

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον 59χρονο μαραθωνοδρόμο, ο οποίος διακομίστηκε με κινητή μονάδα- ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, περίπου στις 11.30 το πρωί, ο ασθενής απεβίωσε, αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, σχετικά με τον θάνατο 'Έλληνα δρομέα που συμμετείχε στον Κλασικό Μαραθώνιο.

Σύμφωνα, με το ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Μ. Θεοδώρου, ο 59χρονος διακομίστηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού, από την περιοχή του Εθνικού Κήπου και έφθασε στο νοσοκομείο, ενώ ήταν ήδη διασωληνωμένος μέσα στο ασθενοφόρο.

Ο άνδρας που έτρεχε στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τοποθέτησαν βηματοδότη και προσπάθησαν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια δρομέα

Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη γιατί ένας δρομέας των 10 χιλιομέτρων, πολύ μετά τον τερματισμό στον αγώνα και ενώ είχε φύγει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και τελικά απεβίωσε μετά τη διακόμισή του στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα στις 10.07 π.μ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τόσο το κέντρο επιχειρήσεων Μαραθωνίου από τους ραδιοερασιτέχνες συνεργάτες μας, όσο και το ΕΚΑΒ, στις 10.48 π.μ. Το περιστατικό έτυχε άμεσης φροντίδας από το γιατρό της διοργάνωσης και από κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στον "Ευαγγελισμό".

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγοι οι δρομείς που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα τέσσερις αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία των Αθηνών. Συνολικά παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες σε 15 δρομείς.

SHARE:

24Media Network