Έτοιμοι για νέο μέτωπο οι φορτηγατζήδες

Μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ, δεκάδες φορτηγά συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να μεταφέρουν προϊόντα προς την Κέρκυρα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ, δεκάδες φορτηγά συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να μεταφέρουν προϊόντα προς την Κέρκυρα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Άκαρπη απέβη η συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων με τον υπουργό Μάκη Βορίδη. Αυτό πιθανότατα να σημάνει την αρχή νέων κινητοποιήσεων

Στον ορίζοντα έχουν φανεί οι νέες κινητοποιήσεις τις οποίες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Η συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους τους και το Μάκη Βορίδη απέβη άκαρπη.

Οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και το οποίο στην ουσία αναιρεί προηγούμενο νόμο του Δημήτρη Ρέππα, καθώς καταργεί τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής και προβλέπει την άμεση απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ είχε το απόγευμα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη, δίχως όμως αποτέλεσμα. 

Έτσι το μεσημέρι της Πέμπτης, οι ιδιοκτήτες θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα και όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απελευθέρωση του συγκεκριμένου κλάδου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το υπουργείο πέραν από τις δεσμεύσεις που αφορούν στο θέμα της μεταβατικής περιόδου και σε αυτό του διοικητικού κόστους στην έκδοση της άδειας, είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε μία σειρά από ρυθμίσεις οι οποίες θα αναθεωρούν τον νόμο 3887/2010, κυρίως στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των μεταφορέων που μπορούν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, περιορίζοντας το εύρος σε Έλληνες και κοινοτικούς.

Ο υπουργός Μεταφορών είχε στη συνέχεια συνάντηση με εκπροσώπους της ΝΔ, με τους οποίους συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα.

SHARE:

24Media Network