"Φωνάζουν" οι γιατροί της Λέσβου για τα τσεκ-απ στην Τουρκία

"Φωνάζουν" οι γιατροί της Λέσβου για τα τσεκ-απ στην Τουρκία

Αρκετοί είναι οι κάτοικοι της Λέσβου που έχουν κλείσει ραντεβού για εξετάσεις σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Αδραμύτι της Τουρκίας, προκαλώντας την αντίδραση των τοπικών γιατρών

Έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς της Λέσβου έχει προκαλέσει η διαφημιστική καμπάνια ιδιωτικού νοσοκομείου του Αδραμυτίου Τουρκίας, η οποία είναι επικεντρωμένη στις πολύ χαμηλές τιμές.

Ο ιατρικός κόσμος του νησιού έχει κινητοποιήσει τόσο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία των Οδοντιατρικών Συλλόγων ενώ έχει ενημερώσει και το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες να προτιμήσουν τις εγχώριες υπηρεσίες αντί τις δελεαστικές της απέναντι πλευράς.

"Είναι σαφέστατα επιλογή του κάθε ασθενή πού θα πάει και τι υπηρεσίες θα θελήσει να έχει. Είναι όμως θέμα που διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία το πώς θα πληροφορηθεί για αυτές τις επιλογές. Ποιος μας εγγυάται για την ποιότητα και τον έλεγχο, την επάρκεια και την πιστότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων που προσφέρονται απέναντι. Είναι πάντα οι φθηνές λύσεις και υπεύθυνες ή μήπως έχουμε να κάνουμε με δουλειές του ποδαριού, που ανθούν εξαιτίας της κρίσης" τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Προβέτζας επεσήμανε ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν στην πλειοψηφία των εξετάσεων χαμηλότερα τιμολόγια από αυτά που διαφημίζει το εν λόγω νοσοκομείο στη Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες 120 επισκέπτες από τη Λέσβο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του περιβόητου νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν τις εξετάσεις τους.

Πληροφορίες από emprosnet.gr και lesvosnews.gr

SHARE:

24Media Network