"Φωνές" από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας για κλήσεις μαθητών για κατάθεση

"Φωνές" από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας για κλήσεις μαθητών για κατάθεση

Μαθητές λυκείου του Βόλου καλούνται να καταθέσουν για την προ μηνών κατάληψη, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων

Η απόφαση της αστυνομίας να καλέσει μαθητές λυκείου του Βόλου για κατάθεση, ένα μήνα πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, έχει προκαλέσει αναβρασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι αρχές προχώρησαν στην κίνηση αυτή κατόπιν διαμαρτυριών γονέων στην εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη που έγινε στο κτίριο του 1ου Γενικού Λυκείου της Νέας Ιωνίας τον Δεκέμβριο του 2012. Ζητήθηκε από όλα τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου να δώσουν κατάθεση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας λόγω της χρονικής συγκυρίας.

Σε περίπου ένα μήνα αρχίζουν οι πανελλήνιες και σύμφωνα με τους καθηγητές, η κίνηση αυτή της αστυνομίας τη δεδομένη στιγμή δεν θα έπρεπε να είχε γίνει και οι μαθητές θα έπρεπε να μην επηρεαστούν ψυχολογικά και να αφεθούν απερίσπαστοι στη μελέτη τους. Τόνισαν, επίσης, ότι οι καταλήψεις αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι την εισαγγελία ή την αστυνομία.

Πηγή: e-volos.gr

SHARE: