Το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο φαγητό των Ελλήνων – Μπείτε και ψηφίστε για τον 2ο γύρο

Το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο φαγητό των Ελλήνων – Μπείτε και ψηφίστε για τον 2ο γύρο
Χριστουγεννιάτικο δείπνο 123rf

Βρισκόμαστε πλέον σε απόσταση αναπνοής από το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας για το αγαπημένο γιορτινό φαγητό πέρασε και ήρθε η ώρα να δούμε ποια εδέσματα προκρίθηκαν

Η πρώτη φάση του Χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού, ο οποίος θα αναδείξει το αγαπημένο μενού των Ελλήνων για το γιορτινό τραπέζι, παρήλθε.

Το κοινό, μέσω της ψήφου του, ανέδειξε τις “πρωτιές” των φαγητών στις κατηγορίες “Κυρίως μενού”, “Ορεκτικά” και “Γλυκά”.

Νικητές για το πρώτο στάδιο στην κατηγορία “Κυρίως φαγητά” αναδείχθηκαν τα εξής: Χοιρινό στη γάστρα (με 58%), Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα (με 24%), Πανσέτα γεμιστή με πιπεριές (με 52%) και Κανελόνια με μανιτάρια και πράσα (με 20%). Ευτυχές το γεγονός πως ανάμεσα στις πρωτιές, το κοινό ανέδειξε και μία βίγκαν επιλογή.

Στα ορεκτικά, ομολογουμένως η έκπληξη ήταν μεγάλη. Το κοινό απέρριψε τις πατάτες τηγανητές και ανέδειξε τα ντολμαδάκια πρώτα (με 30%) και δεύτερη την κιμαδόπιτα (με 24%).

Τέλος, όσον αφορά τα γλυκά, η συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε το κλασικό χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο: τα μελομακάρονα (με 57%). Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν δύο γλυκά που απέσπασαν ακριβώς τα ίδια ποσοστά: Οι κουραμπιέδες και το γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα κάστανο περνάνε στην επόμενη φάση (με 14%)!

Προκειμένου να αναδειχθούν λοιπόν οι μεγάλοι νικητές, οι πρώτοι των πρώτων, θα διεξαχθεί εκ νέου ψηφοφορία.

Η διαδικασία είναι γνωστή. Για πάμε λοιπόν!

1.

2.

3.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα