“Αποτύπωμα ψαριού”: Η νέα υπηρεσία της TRATA δίνει απαντήσεις για τα ψάρια που επιλέγεις

“Αποτύπωμα ψαριού”: Η νέα υπηρεσία της TRATA δίνει απαντήσεις για τα ψάρια που επιλέγεις

Η σιγουριά και η ασφάλεια των ψαριών που βάζουμε στο τραπέζι μας έχει όνομα.

Το ψάρι αποτελεί βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι, αν καταναλωθεί σε σωστές ποσότητες σε μια ισορροπημένη διατροφή, το ψάρι – σε κάθε του μορφή – είναι μια τροφή πολύ ευεργετική για τον άνθρωπο. Πώς, όμως, μπορείς να ξέρεις την προέλευση μιας τροφής, ενός προϊόντος και τη διαδρομή του μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου; Κι όμως, υπάρχει τρόπος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ψάρι.

Το «Αποτύπωμα Ψαριού» είναι η νέα καινοτόμα υπηρεσία ιχνηλασιμότητας που δημιούργησε η TRATA, σε συνεργασία με την εταιρεία iKnowHow και τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας, και σου δίνει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για τα ψάρια που επιλέγεις. Η ιχνηλασιμότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αναφορικά με τη γνώση προέλευσης του ψαριού, καθώς και με την πρακτική αλίευσής του.

Στόχος της νέας αυτής υπηρεσίας είναι να μάθει ο κόσμος την ιστορία της Σαρδέλας και του Γαύρου Αιγαίου TRATA και ταυτόχρονα, να υποστηρίξει μια συλλογική προσπάθεια που γίνεται για τη βιωσιμότητα του Αιγαίου.

Πώς λειτουργεί το “αποτύπωμα ψαριού”

Η ενημέρωση είναι υπευθυνότητα και με το «Αποτύπωμα Ψαριού» η γνώση γίνεται παιχνίδι! Μπαίνοντας στο www.tratagreece.gr μπορείς να επισκεφθείς την ενότητα “Αποτύπωμα Ψαριού” και να μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την προέλευση του ψαριού σου. Επιλέγοντας μια κονσέρβα με σαρδέλες ή γαύρο Αιγαίου TRATA, βρίσκεις έναν κωδικό που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία, τον οποίο μόλις τον πληκτρολογήσεις στην παραπάνω ενότητα, θα μπορέσεις να έχεις μια σαφή εικόνα για την περιοχή αλιείας του ψαριού, την ονομασία του, το σκάφος που το ψάρεψε καθώς και τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε.

Ο τρόπος που λειτουργεί το “Αποτύπωμα Ψαριού” αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο τηλεοπτική spot της TRATA, με το μήνυμα: «Έχουμε την ιστορία, έχετε τη σιγουριά!».

Με χαλαρή διάθεση και γλυκιά αίσθηση του χιούμορ, η νέα τηλεοπτική καμπάνια είναι ένα ευχάριστο “διάλειμμα” στα μάτια του θεατή.

Όλες οι πληροφορίες που παρέχει το “Αποτύπωμα Ψαριού” διασφαλίζουν στον καταναλωτή ότι το ψάρι που τρώει δεν είναι μόνο νόστιμο και θρεπτικό, αλλά και ότι ο τρόπος αλίευσής του σέβεται το θαλάσσιο πλούτο. Άλλωστε, η TRATA με το λανσάρισμα της υπηρεσίας αυτής, αποδεικνύει έμπρακτα ότι συνεργάζεται με νόμιμα αλιευτικά σκάφη και εφαρμόζει πάντα σωστές αλιευτικές μεθόδους, κάνοντας παύση της αλιείας τους μήνες αναπαραγωγής των ψαριών.

Τι σημαίνουν, όμως, όλα τα παραπάνω στην πράξη; Ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αναρωτηθείς για την ποιότητα των προϊόντων που βρίσκονται στο τραπέζι σου. Τουλάχιστον όχι γι’ αυτά που σας τρατάρει η TRATA!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα