Φέρε το street food στην κουζίνα σου με αυτή τη συνταγή για hot dog

Φέρε το street food στην κουζίνα σου με αυτή τη συνταγή για hot dog
© 2019 Dim Vergis

Αυτά τα πανεύκολα, μοναδικά και λαχταριστά hot dogs με μπλε τυρί, αχλάδι και ρόκα, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καλύτερα food trucks του κόσμου.

Ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της αναγκαιότητας για γρήγορο φαγητό στο δρόμο και έχοντας δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια γευστική κουλτούρα, το streed food έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, και μάλλον ήρθε για να μείνει. Εύκολη περίπτωση οι Έλληνες, ήδη μαθημένοι σε πιτόγυρα στο όρθιο, έχουν αγκαλιάσει τις νέες προσθήκες στο γαστρονομικό τοπίο, με τις καντίνες, τα υπαίθρια σταντ και τα food trucks να προσφέρουν εμπνευσμένα και πρωτότυπα μενού.

Εάν, λοιπόν, είσαι λάτρης του street food, ξέρεις πως δεν υπάρχει καλύτερο παρεΐστικο σνακ από ένα ζουμερό hot dog και μια έντονα αρωματική ΑΛΦΑ Weiss που συνδυάζεται τέλεια με το ριγανάτο λουκάνικο της παρακάτω συνταγής και απογειώνει τη γεύση της gorgonzola.

Hot dog με ριγανάτο λουκάνικο, gorgonzola, αχλάδι & άγρια ρόκα

Μερίδες: 4

© 2019 Dim Vergis

Υλικά:

  • 4 μπακέτες hot dog
  • 4 λουκάνικα ριγανάτα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε
  • 100γρ gorgonzola ή άλλο μπλέ τυρί
  • 2κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Άγρια ρόκα
  • Χοντρό αλάτι

Διαδικασία:

Σε ένα καυτό σχαροτήγανο ή ψησταριά, ψήνουμε τα λουκάνικα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

© 2019 Dim Vergis

Ζεσταίνουμε τις μπαγκέτες και χαράζουμε την επιφάνεια τους.

© 2019 Dim Vergis

Γεμίζουμε τις μπαγκέτες με τη μαγιονέζα, το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο αχλάδι.

© 2019 Dim Vergis

Τέλος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένη gorgonzola, ρόκα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Και για αυτούς που ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό, το μεγάλο μυστικό για μεγαλύτερη απόλαυση της ΑΛΦΑ Weiss είναι στο τελετουργικό του σερβιρίσματός της: Αδειάζουμε τα ¾ της μπύρας κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών, περιστρέφουμε τη φιάλη για να ανακατευτεί η μαγιά και σερβίρουμε γρήγορα την υπόλοιπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα