Κολοκυθοκεφτέδες με σπιτικό πέστο αρωματικών και μύρισε καλοκαίρι

Κολοκυθοκεφτέδες με σπιτικό πέστο αρωματικών και μύρισε καλοκαίρι
© 2019 Dim Vergis

Ο απόλυτος ελληνικός μεζές που θέλεις να έχεις στο τραπέζι σου είναι αυτοί οι τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες.

Αν υπάρχει ένα λαχανικό που “φωνάζει” καλοκαίρι, αυτό είναι το κολοκυθάκι. Ευέλικτο, ταπεινό και, ίσως, λιγάκι παρεξηγημένο, έχει βρει μόνιμη θέση στο ψυγείο και στο τραπέζι μας, και κυριαρχεί σε πολλές παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας.

Κολοκυθάκια βραστά για κάτι light, τηγανητά ή και ωμά, σε σάλτσα για μακαρόνια ή μέσα σε ομελέτα, αλλά και μπελαλίδικα κολοκυθάκια γεμιστά. Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι όμως η πιο λαχταριστή και πιο καλοκαιρινή εκδοχή τους. Με τραγανή εξωτερική κρούστα και αφράτοι στο εσωτερικό τους, οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ο μεζές που χρειάζεται το καλοκαιρινό σου τραπέζι, με συνοδεία μια παγωμένη ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ.

Η παρακάτω συνταγή δίνει έμφαση στα απλά υλικά και αφήνει την γνώριμη γεύση του κολοκυθιού να λάμψει με ένα εξαιρετικό πέστο αρωματικών που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα:

Κολοκυθοκεφτέδες με σπιτικό πέστο αρωματικών

Μερίδες: 4

© 2019 Dim Vergis

Υλικά:

  • 500γρ κολοκυθάκια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 200γρ φέτα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • ½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5κ.σ. αλεύρι
  • Φρυγανιά για το πανάρισμα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Πέστο αρωματικών:

  • ½ μάτσο μαιντανό
  • ½ μάτσο μυρώνια
  • 1κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 80γρ ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα στραγγίζουμε πολύ καλά από τα υγρά τους. Αυτό είναι και το μυστικό tip της συνταγής, σύμφωνα με τον σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδη.

Αφού στραγγίξουν, τα προσθέτουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε και στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες και τα σχηματίζουμε σε μπαλάκια.

Πανάρουμε τα μπαλάκια με τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

© 2019 Dim Vergis

Για το πέστο, τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι- πιπέρι.

© 2019 Dim Vergis

Σερβίρουμε τους ζεστούς κολοκυθοκεφτέδες με το σπιτικό πέστο και τους συντροφεύουμε με μια δροσιστική και ευκολόπιοτη ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ που αναδεικνύει υπέροχα όλα τα αρωματικά που χρησιμοποιήσαμε. Καλή όρεξη!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα