Μαγεία από την κατάψυξη

Μαγεία από την κατάψυξη
Μαγεία από την κατάψυξη

To παγωμένο σουφλέ με Grand Marnier θα μπει αμέσως στη λίστα με τα αγαπημένα σου γλυκά.

Το δοκίμασα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά στο σπίτι πολυαγαπημένων φίλων. Μετά από ένα υπέροχο δείπνο, ήρθε στο τραπέζι το γυάλινο μπολ με το παγωμένο σουφλέ πασπαλισμένο με κακάο. Κατ’ αρχήν όμορφο!

Η πρώτη κουταλιά που έλιωσε στο στόμα απελευθέρωσε τη μαγεία του: μια ολόλευκη μους, ένας παγωμένος αφρός που δεν είναι παγωτό, ένα άρωμα πορτοκαλιού, μια ανεπαίσθητη γεύση σοκολάτας.

Το παγωμένο σουφλέ με Grand Marnier μπήκε αμέσως στη λίστα των αγαπημένων μου γλυκών και κρατώ με προσοχή το χαρτάκι με τη συνταγή σε κωδικοποιημένα γαλλικά που μου έδωσε εκείνο το βράδυ η Ελένη.

Είναι το γλυκό που θα φτιαχτεί σε 5-10 λεπτά την προηγούμενη μέρα και θα μπει στην κατάψυξη. Το φτιάχνω ακριβώς όπως μου το είπε η οικοδέσποινα μου. Το μόνο που μπορεί να δοκιμάσω κάποια από τις επόμενες φορές είναι να προσθέσω λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Παγωμένο σουφλέ με Grand Marnier

4 κρόκοι

4 ασπράδια

150 γρ. ζάχαρη

100 ml Grand Marnier (ή κάποιο άλλο λικέρ πορτοκαλιού)

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Κακάο χωρίς ζάχαρη για το πασπάλισμα

Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Με μια κουτάλα ενσωματώνω την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει σε ελαφριά σαντιγί. Ρίχνω και ανακατεύω και το λικέρ. Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και με προσεκτικές κινήσεις για να μην χαθεί ο αέρας ενσωματώνω και την μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων.

Αδειάζω το μίγμα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ (ή σε ατομικά μπολάκια) και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 15 ώρες.

Όταν είναι να το σερβίρω, το βγάζω από την κατάψυξη, το αφήνω ένα τεταρτάκι να μαλακώσει λίγο και το πασπαλίζω με άφθονο κακάο καλής ποιότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα