Μπάρες ενέργειας με ταχίνι και… δαμάσκηνα

Μπάρες ενέργειας με ταχίνι και… δαμάσκηνα

Μια εύκολη συνταγή που βολεύει να την ετοιμάσεις για το γραφείο ή το σχολείο.

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Στη συνταγή της η Πόπη Χρυσανθίδου προτείνει τους χουρμάδες. Εγώ τους χουρμάδες δεν τους αγαπώ καθόλου, οπότε τους αντικατέστησα με τα δαμάσκηνα που λατρεύω. Είναι μια εύκολη συνταγή που βολεύει να την ετοιμάσεις για το γραφείο ή το σχολείο. Θα προκύψει, αν τη δοκιμάσετε, κάτι μεταξύ σε κέικ και μπάρα.

Υλικά

3 αυγά

½ κούπα καστανή ζάχαρη κρυσταλλική

¾ κούπας ταχίνι

1 1/3 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης

1 κουτ γλ. κανέλα σε σκόνη

1 κούπα αποξηραμένη ινδική καρύδα

1 ½ κούπα δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα ( η αυθεντική συνταγή λέει χουρμάδες)

Ελάχιστο ελαιόλαδο για το σκεύος

 

Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη για 4-5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ταχίνι ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, τα 2/3 της κούπας από την ινδική καρύδα και τα δαμάσκηνα (ή τους χουρμάδες) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα λαδωμένο ταψάκι με διαστάσεις 20Χ20 εκ. , ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπίζουμε την υπόλοιπη καρύδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά το κόβουμε σε ορθογώνιες μπάρες .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα