Τελικά τα λαχανικά είναι πιο υγιεινά ωμά ή μαγειρεμένα;

Λαχανικά
Λαχανικά GLOMEX

Γνωρίζατε ότι η ντομάτα είναι πολύ πιο θρεπτική όταν είναι μαγειρεμένη, καθώς τριπλασιάζεται η περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο;

Πρόκειται για ένα από τα μόνιμα διλήμματα στον χώρο της διατροφολογίας! Με τους ενήλικες να καταναλώνουν όλο και λιγότερα φρούτα και λαχανικά και κατ' επέκταση να λαμβάνουν ελάχιστες θρεπτικές ουσίες, είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι μύθος ο ισχυρισμός ότι τα ωμά λαχανικά είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες. Η απάντηση εξαρτάται από το λαχανικό.

Πχ. η ντομάτα είναι πολύ πιο θρεπτική όταν είναι μαγειρεμένη καθώς τριπλασιάζεται η περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο, μια ουσία η οποία μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου. Από την άλλη, το κουνουπίδι και το μπρόκολο είναι καλύτερο να καταναλώνονται ωμά. 

Δείτε στο βίντεο τι ισχύει για τα άλλα λαχανικά και φρούτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Easy Life
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι ντομάτες κάνουν καλό στο σπέρμα και στη γονιμότητα

Στοιχεία για την διατροφή παιδιών στους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς - Συστάσεις για ορθές διατροφικές συνήθειες

SHARE:

24Media Network