Βραβεία 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020: Τα προϊόντα που ξεχώρισαν

Βραβεία 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020: Τα προϊόντα που ξεχώρισαν

Η μεγαλύτερη γιορτή γεύσης, που τα τελευταία 7 χρόνια επιβραβεύει και αναδεικνύει καινοτόμα προϊόντα της γαστρονομίας.

Συνεχίζοντας για 7η συνεχόμενη χρονιά, η μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή EΞΠΟΤΡΟΦ έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Μαρούσι, με τιμώμενη περιφέρεια την Κρήτη. Οι πιο εκλεκτοί επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών υποδέχτηκαν τους λάτρεις τη ελληνικής γαστρονομίας στη μεγαλύτερη γιορτή γεύσης! Η αγαπημένη μας σεφ και πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρωταγωνίστησε και φέτος, μαζί με καταξιωμένους σεφ στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που εδώ και 7 χρόνια επιβραβεύει και αναδεικνύει καινοτόμα προϊόντα της γαστρονομίας, και φέτος απένειμε βραβεία για τα προϊόντα που ξεχώρισαν. Εκατοντάδες εκλεκτά προϊόντα από ολόκληρη την Ελλάδα, αξιολογήθηκαν από μια έμπειρη επιτροπή ανθρώπων και διαγωνίστηκαν για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τη γεύση τους στο πλαίσιο των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020».

Βραβεία Γεύσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

  • Ξηρό τρόφιμο: η κρέμα φιστικιού χωρίς ζάχαρη της εταιρείας ΑΙΑΚΕΙΟΝ
  • Νωπό τρόφιμο: το καπνιστό συκώτι σολομού της εταιρείας G-fish
  • Ελαιόλαδο: το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Ziro
  • Αλκοολούχα ποτά/ Οίνος/ Αναψυκτικά/ Ροφήματα: το liqueur limoncello της εταιρείας

Βραβεία Συσκευασίας ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

Χρυσό βραβείο πήρε η εταιρεία Lazaris Distillery & Artisan Sweets με το limoncello, στη 2 η θέση, η εταιρεία Arritos Hellenic Herbs, για το minimal design ενώ στην 3 η θέση βρέθηκαν οι ελιές καλαμών της εταιρείας Xριστίνα και Μαργαριτά Κεφαλά ΟΕ.

Βραβεία Καινοτομίας ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

H εταιρεία EC STEVIA SA, κέρδισε τις εντυπώσεις και την πρώτη θέση με το φυσικό επιτραπέζιο γλυκαντικό της με 0 θερμίδες, το αργυρό βραβείο, η βιολογική ρίγανη της εταιρείας ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ‘’ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ’’ και το χάλκινο απονεμήθηκε στην εταιρεία Xριστίνα και Μαργαριτά Κεφαλά ΟΕ με τις γευστικές ελιές καλαμών.

Βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενου ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

Ο λόγος για τα προϊόντα της εταιρείας Κουκούλης Αλ- Γαλάνης Μιχ ΟΕ( ΑΙΑΚΕΙΟΝ) που κατέκτησαν την 1 η θέση, με την κρέμα φιστικιού χωρίς ζάχαρη και την 3 η θέση αντίστοιχα με την κρέμα φιστικιού.

Στην 2 η θέση, βρέθηκαν οι ελιές καλάμων Ω της εταιρείας Xριστίνα και Μαργαριτά Κεφαλά ΟΕ, όπου φέτος απέσπασαν στην 7 η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, συνολικά 3 βραβεία.

Η EUZOIA FINE PASTA, πήρε χρυσό βραβείο στην κατηγορία Συσκευασία Σχεδιασμού για την παιχνιδιάρικη συσκευασία των ριγκατόνι της, ενώ τη 2 η θέση πήραν τα πρωτοποριακά γυάλινα βάζα μελιού της Food Republic.Τέλος, την 3 η θέση κατέκτησε η Dictamus για την πρωτοποριακή συσκευασία teabags που κρατά αναλλοίωτη τη γεύση και τα αρώματα.

Χρυσό Βραβείο ΕΞΠΤΡΟΦ καινοτομίας, απένειμαν στην εταιρεία G-FISH για το συκώτι σολομού ενώ στην 2 η και 3 η θέση αντίστοιχα, η Φυστικοπραλίνα της Πούντος και το χειροποίητo κριθαρώτο με αποξηραμένο σαλιγκάρι της Helixland.

Το 1 ο βραβείο Γεύσης απονεμήθηκε στην εταιρεία Νιώτικο για το ιδιαίτερο τυρί της και ακολουθήσε το Ρόδι Λαμίας και ο λευκός οίνος της εταιρείας Ευάμπελος Γη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα