Γενικός εισαγγελέας: Ουδέν μεμπτό από τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Γενικός εισαγγελέας: Ουδέν μεμπτό από τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Δεν προκύπτει θέμα για τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα. Ποιο το θέμα που είχε ανακύψει με την κόρη της

Ουδέν το μεμπτό βρίσκει ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης στο ότι η θυγατέρα της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Χρυστάλλας Γιωρκάτζη εργάζεται στο γραφείο του πατέρα της Ανδρέα Γιωρκάτζη, εν διαστάσει συζύγου της πρώτης, το οποίο εκπροσωπεί τον Α. Βγενόπουλο και τη MIG ενώπιον των δικαστηρίων για υποθέσεις την εποπτεία των οποίων έχει η κ. Χρ. Γιωρκάτζη.

Σε απαντητική επιστολή του, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, η οποία έφερε στην δημοσιότητα το θέμα, ο γενικός εισαγγελέας αναφέρει: «Σε μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος, αυτού του είδους οι συγγενικές σχέσεις και διασυνδέσεις είναι συχνά φαινόμενα». Επίσης, ο κ. Κληρίδης σημειώνει ότι «η νομική υπηρεσία είναι σε συνεχή εγρήγορση, ώστε να διασφαλίζει ότι σε κάθε περίπτωση, δεν παρατηρούνται οποιεσδήποτε ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις που να δημιουργούν εύλογες υπόνοιες περί του αντιθέτου».

Στο ερώτημα που έθεσε η εφημερίδα στον γενικό εισαγγελέα «κατά πόσον η κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη έχει ενημερώσει τη νομική υπηρεσία αναφορικά με τη σχέση του δικηγορικού γραφείου του εν διαστάσει συζύγου της και της θυγατέρας τους, «Ανδρέας Γιωρκάτζη και Συνεργάτες ΔΕΠΕ», με τον Α. Βγενόπουλο και τη MIG και ποια είναι η θέση επ' αυτού της νομικής υπηρεσίας», ο κ. Κληρίδης απαντά θετικά.

Συγκεκριμένα, σημειώνει τα εξής: «Το γεγονός ότι η θυγατέρα της κ. Γιωρκάτζη αποχώρησε από δικηγορικό οίκο στον οποίο εργοδοτείτο, στη Λευκωσία, για να εργαστεί στη δικηγορική εταιρεία του πατέρα της Α. Γιωρκάτζη στη Λεμεσό, προτού η κ. Χρ. Γιωρκάτζη διοριστεί Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, μου το ανάφερε η ίδια η κ. Γιωρκάτζη πριν από μερικούς μήνες».

Πάντως, η ίδια η κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δεν έχει απαντήσει στο δημοσίευμα. Εξάλλου, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έγραψε ότι ο γενικός ελεγκτής έχει κάνει παρατήρηση στην κ. Γιωρκάτζη, γιατί εργοδοτεί ως γραμματέα της στην ΚΤΚ, συνταξιούχο. Και σε αυτό το ζήτημα δεν δόθηκε απάντηση από την κ. Γιωρκάτζη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network