ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι γερμανικές εκλογές αναμένονται με μεγάλη αγωνία από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Τι σημαίνει το τέλος της Άνγκελας Μέρκελ για τα τεκτενόμενα στο γερμανικό αλλά και εγχώριο πολιτικό σκηνικό; Ποιοι είναι οι διεκδικητές της Καγκελαρίας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις γερμανικές εκλογές στο NEWS24/7.

Η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία

Γερμανία: Τι προβλέπει η συμφωνία συγκυβέρνησης SPD, Πράσινων και Φιλελεύθερων

Τι προβλέπει το κείμενο συνεργασίας στο οποίο συμφώνησαν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης SPD, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι. Τα σημεία "κλειδιά" της συμφωνίας.

Κόμμα Πρασίνων Γερμανίας

Γερμανία - Σχηματισμός κυβέρνησης: Οι Πράσινοι ψηφίζουν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων

Συνεδριάζει σήμερα το Κόμμα Πρασίνων Γερμανίας, ώστε να εγκριθεί και τυπικά η έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι ηγέτες των τριών κομμάτων

Γερμανία: Πρώτη συμφωνία για κυβέρνηση "Φανάρι"

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι ανακοίνωσαν σήμερα πως κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση.

Ο Πέτερ Αλτμάιερ

Γερμανία: Το CDU ψάχνει "restart" - Παραιτήθηκαν Αλτμάιερ και Καρενμπάουερ από βουλευτές

Οι Πέτερ Αλτμάιερ και Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ αποφάσισαν να μη δεχτούν την έδρα που κέρδισαν στις πρόσφατες εκλογές της Γερμανίας και να παραιτηθούν από βουλευτές. Ψάχνουν ανανέωση οι Χριστιανοδημοκράτες.

Εκλογές στη Γερμανία: Στο κόκκινο" οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Νέες συζητήσεις

Εκλογές στη Γερμανία: Στο κόκκινο" οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Νέες συζητήσεις

Νέες συζητήσεις μεταξύ όλων των πιθανών εταίρων για την επόμενη γερμανική κυβέρνηση. Προτιμούν κυβέρνηση "Τζαμάικα" οι Φιλελεύθεροι, στους Πράσινους στρέφονται οι Σοσιαλιστές.

Άνγκελα Μέρκελ

Η Μέρκελ, οι επόμενοι και το εδραίο uber alles

Νέα εποχή για την Σοσιαλδημοκρατία, τη Γερμανία και την Ένωση μετά την αποστράτευση της κυνικής Μέρκελ και την ήττα των Συντηρητικών; Ίσως θα ήταν φρόνιμο να κρατάμε μικρό καλάθι. Ειδικά η χώρα μας...

Το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο

Εκλογές στη Γερμανία: Κυβέρνηση με Πράσινους και Φιλελεύθερους επιδιώκει ο Σολτς

Κυβέρνηση με ορίζοντα πέρα από την τετραετία με Πράσινους και Φιλελεύθερους σχεδιάζει ο Όλαφ Σολτς. Οι Πράσινοι δηλώνουν ότι θα μιλήσουν πρώτα με Σοσιαλιστές και Φιλελεύθερους.

O Όλαφ Σολτς

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι έχει εντολή για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης

"Οι ψηφοφόροι μίλησαν πολύ καθαρά. Είπαν ποιος πρέπει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση", είπε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία, Ολαφ Σολτς.

Ο Όλαφ Σολτς

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός μετά τον θρίαμβο στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής (26/9) αναμένεται να είναι και ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας, διαδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ.

Το γερμανικό κοινοβούλιο.

Εκλογές στη Γερμανία : Με "χαμηλά τον πήχη" η προσδοκία για χαλάρωση της λιτότητας

Η δημοσιονομική ρότα που θα πάρει το Σύμφωνο Σταθερότητας από το 2023 και μετά και η πιθανή μετεξέλιξη του Ταμείου Ανάκαμψης σε έναν μόνιμο μηχανισμό αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης για την ΕΕ το επόμενο διάστημα.

Αφίσα του υποψήφιου καγκελάριου των Σοσιαλδημοκρατών για τις γερμανικές εκλογές, Όλαφ Σολτς

Γερμανικές εκλογές: Το “Φανάρι” μπορεί να φέρει Αλλαγή στην Ευρώπη; 

Το θρίλερ με τις εκλογές στη Γερμανία δεν έχει ακόμη τελειώσει και δε σημαίνει κατ’ ανάγκην αλλαγή πολιτικής σε ζητήματα που καίνε την Ελλάδα. Τουλάχιστον όχι άμεσα και όχι ριζικά 

Ο Όλαφ Σολτς νικητής των εκλογών στη Γερμανία.

Εκλογές στη Γερμανία: Νικητής ο Σολτς - Κυβέρνηση "Τζαμάικα" ή "Φανάρι" τα πιθανότερα σενάρια

Οι Σοσιαλδημοκράτες νικητές των εκλογών στη Γερμανία, υψηλό το ποσοστό των Πρασίνων. Πιθανότατα σήμερα θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

O υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Όλαφ Σολτς

Εκλογές στη Γερμανία: Μικρό προβάδισμα για το SPD - Μεγάλο ερώτημα η κυβέρνηση

Οριακή επικράτηση των Σοσιαλδημοκρατών(SPD) υπό τον Όλαφ Σολτς, δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις εκλογές στη Γερμανία. Μεγάλες απώλειες για την Χριστιανική Ένωση

"Στρογγυλό τραπέζι ελεφάντων" στις γερμανικές εκλογές του 2021

Εκλογές στη Γερμανία - Elefantenrunde: Τι είναι το μετεκλογικό "στρογγυλό τραπέζι ελεφάντων"

Στη Γερμανία δεν υπάρχουν μόνο κοινές προεκλογικές συζητήσεις των υποψήφιων καγκελάριων αλλά και μετεκλογικές. Το, "περίεργο" για τα ελληνικά δεδομένα, Elefantenrunde.

O Άρμιν Λάσετ μετά την ανακοίνωση των exit poll

Λάσετ: "Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση"

"Ψήφος στην Χριστιανική Ένωση είναι ψήφος ενάντια σε μία αριστερή κυβέρνηση", ανέφερε στην ομιλία του μετά το πρώτο exit poll ο υποψήφιος καγκελάριος Άρμιν Λάσετ

Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Όλα Σολτς

LIVE Εκλογές θρίλερ στη Γερμανία: Διευρύνεται το προβάδισμα του SPD - Μεγάλη πτώση για τους Χριστιανοδημοκράτες

Έκλεισαν οι κάλπες στη Γερμανία. Ντέρμπι Χριστιανικης Ένωσης-Σοσιαλδημοκρατών για την πρωτιά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Στην τρίτη θέση οι Πράσινοι. Συνεχής ενημέρωση μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του NEWS 24/7.

Αστυνομία της Γερμανίας

Γερμανικές εκλογές: Μια βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου περιπλέκει την ψηφοφορία στην Βούπερταλ

Οι κάτοικοι μιας συνοικίας στην Βούπερταλ της Γερμανίας δεν μπορούν να ψηφίσουν, καθώς ανακαλύφθηκε μια βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν έχει εκραγεί.

Εκλογές στη Γερμανία: Με το βλέμμα στην κάλπη - Το θρίλερ και το "τέλος εποχής"

Εκλογές στη Γερμανία: Με το βλέμμα στην κάλπη - Το θρίλερ και το "τέλος εποχής"

Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Γερμανία και τις εκλογές της Κυριακής. Όσα πρέπει να ξέρετε για το περίπλοκο εκλογικό σύστημα, την καγκελαρία και την επαύριον της αποχώρησης Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ

Εκλογές στη Γερμανία: Η Μέρκελ αποχωρεί αλλά δεν θα λείψει στους περισσότερους Γερμανούς

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δηλώνουν πως δεν θα τους λείψει η επί 16 χρόνια Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αποχωρεί από την πολιτική σκηνή της χώρας μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Η Άγγελα Μέρκελ με τον Άρμιν Λάσετ

Εκλογές στη Γερμανία: Η Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να ψηφίσουν τον Άρμιν Λάσετ για το "μέλλον" της χώρας

Τον συντηρητικό Άρμιν Λάσετ υποστήριξε η Άγγελα Μέρκελ στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που συμμετείχε. "Ο Άρμιν Λάσετ έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει ως ομοσπονδιακός καγκελάριος", είπε.

"Η πρόοδος στη Γερμανία δεν ήρθε χάρη στους συντηρητικούς"

"Η πρόοδος στη Γερμανία δεν ήρθε χάρη στους συντηρητικούς"

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Delara Burkhardt των Σοσιαλδημοκρατών μιλά στο Magazine του NEWS 24/7 για τις επικείμενες εκλογές, την ανάγκη για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά από 16 χρόνια και τον ρόλο που θα έχει το αποτέλεσμα της κάλπης στην πορεία της ΕΕ.