Αυτόν τον υποψήφιο θέλετε εκεί στο ΚΚΕ;

Αυτόν τον υποψήφιο θέλετε εκεί στο ΚΚΕ;
Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής του κ. Ρούση μετά από τον σεξιστικό και όχι μόνο οχετό που ανάρτησε INTIME NEWS

O καθηγητής Γιώργος Ρούσης έκανε μια τοξική ανάρτηση με στόχο να επιτεθεί στους Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη. Στην πραγματικότητα στοχοποίησε κοινωνικές ομάδες, αναπαράγοντας τα πιο χυδαία κλισέ των "κυρ Παντελήδων".

Η είδηση.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Ρούσης έκανε στα σόσιαλ μια εξόχως τοξική ανάρτηση. Δημοσίευσε μια φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία των Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη• μια φωτογραφία που γλαφυρότατα επεξηγεί γιατί ο άνθρωπος αυτός επανήλθε στη δημοσιότητα για όλους τους λάθος λόγους: απεικονίζει τους τρεις αρχηγούς κομμάτων ντυμένους με σέξι ρούχα. Μίνι, σκισίματα, ντεκολτέ – όλα όσα τέλος πάντων εξυπηρετούν το κλισέ των επαγγελματιών σεξεργατών.

Η ελεεινή αυτή δημοσίευση έχει λεζάντα της ντροπής.

«Ανοίγουμε καινούργιο μπουρδέλο και σάς περιμένουμε».

Το σχόλιο του υποψηφίου του ΚΚΕ είναι ανάλογης ποιότητας με όλο το κόνσεπτ να το πω; Ξεφτίλα να το πω;

Γραφει ο κ. Ρούσης.

«Όλοι τους και μόνοι μας.

Υποδοχή του νατοϊκού αεροπλανοφόρου G.W. Bush στον Πειραιά από το ΚΚΕ και το λαό της πόλης.

Και υποδοχή του από τους αρχηγούς των αστικών κομμάτων».

Η μετάφραση της είδησης

Σε απλά ελληνικά, η συγκεκριμένη ανάρτηση πρώτον στοχοποιεί κοινωνικές ομάδες και δεύτερον προσβάλλει συλλήβδην μια πόλη ολόκληρη, μια μεγαλούπολη που την ταυτίζει με την Τρούμπα της δεκαετίας του ‘60.

Μα δεν έχει αφήσει και τίποτα όρθιο: άλλοι είναι σεξιστες, άλλοι ρατσιστές, άλλοι ομοφοβικοί. Η φωτογραφία  αυτή τα έχει όλα και συμφέρει.

Χλευάζει τις γυναίκες που – με βάση την απεικόνιση – περιμένουν με τα σκέλια ανοιχτά τα ναυτάκια τα ζουμπουρλουδικά σε μις ιστορική αναγωγή του 6ου Στόλου στο Καλώς ήρθε το δολάριο.

Αφήνει στο φλου το φύλο των τριών αρχηγών, Είναι άντρες; Γυναίκες; Διεμφυλικά άτομα; Δεν το διευκρινίζει.

Υποτιμά και περιφρονεί – ως άνδρας παλαιάς κοπής να υποθέσω – τους σεξεργάτες και τις σεξεργάτριες. Η εικόνα παρουσιάζει άτομα τύπου “ξέκωλα”, ντιρλα από το μεθύσι και τις ουσίες. Εργαλεία, δηλαδή. Δοχεία κι όχι ανθρώπους με υπόσταση και αξιοπρέπεια που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ για να κερδίσουν το ψωμί τους.

Ο κ. Ρούσης αποτυπώνει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια την κλισέ νοοτροπία που έχει ο “αστός νοικοκυραίος” – αυτός τον οποίο και καλά μάχεται, ντε – για τα εκδιδόμενα άτομα. 

Παλιακό.

Αντιδραστικό.

Συντηρητικό ως ράσο ηγουμένης.

Στο ΚΚΕ όλα αυτά.

Όλοι τους.

Και μόνοι μας.

Η ταυτότητα του υποψηφίου

Ο Γιώργος Ρούσης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου. Ήταν ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλιότερα, και ΚΚΕ πριν από αυτό. Γενικώς όμως, η σχέση του με το ΚΚΕ υπήρξε τρικυμιώδης.

Να θυμίσουμε εδώ το σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη στις 24 Μαίου 2012 με τίτλο «Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Ρούση», με αφορμή τη δήλωση του ότι «το ΚΚΕ αρνείται το διάλογο με την αριστερά και οδηγείται σε απομονωτισμό».

Απαντά ο Ριζοσπάστης:

«Ο κ. Γιώργος Ρούσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 6ης Μάη, σε γραπτό του («επιστολή» το ονομάζει) χύνει δάκρυα – τα οποία περισσότερο με κροκοδείλια μοιάζουν με βάση τα γραφόμενά του – γιατί, λέει, βλέπει μια «συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης» του ΚΚΕ.

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι η γνώμη του κ. Ρούση για την πολιτική του ΚΚΕ δε διαμορφώθηκε εξαιτίας του αποτελέσματος της 6ης Μάη.

Αντίθετα, ο ίδιος έχει έρθει επανειλημμένα, σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη γραμμή του ΚΚΕ, έχει πρωτοστατήσει σε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με μόνιμη στήλη σε αστική εφημερίδα.

Μάλιστα, ενώ το ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο δεν επέλεξε την ανοιχτή αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Ρούσης στην κεντρική ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΚΚΕ. Σήμερα, απλώς αξιοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα, για να τεκμηριώσει τη δεδομένη άποψή του ότι το ΚΚΕ «έχει λάθος γραμμή».

Και καταλήγει η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

«Ο κ. Ρούσης, στο κείμενό του, δεν πρωτοτυπεί. Συστρατεύεται και αυτός με την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ. Προσπάθεια που έχει στόχο είτε με «φιλικά λόγια» να το συνετίσουν, για να μετατραπεί σε ακίνδυνο τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είτε με την ανοιχτή επίθεση, τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση να το βάλουν στη γωνία».

Μέχρι τώρα, το ΚΚΕ δεν έχει αντιδράσει.

Δεν έχει καταδικάσει.

Δεν έχει διαγράψει τον υποψήφιο βουλευτή Επικράτειας από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Τίποτα.

Λέξη.

Επί προσωπικού.

Όταν αποκάλεσα το ΚΚΕ “ομοφοβικό” – με αποδείξεις απτές τόσο από την αρθρογραφία τους όσο και από τις ομιλίες βουλευτών του στη Βουλή, έπεσαν πάνω μου να με ξεσκίσουν. Ούτε οι ακροδεξιοί δεν έφτασαν αυτό το επίπεδο χυδαιότητας (λέμε τώρα). Αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς μια ανελέητη δολοφονία χαρακτήρα ανελέητη με αισχρούς χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου. Μέχρι τον Χίο και το μακελειό επιστράτευσαν ως επιχειρήματα εναντίον μου. Το χορό έσυραν τα κομματικά τους έντυπα κι ακολούθησαν γεμάτοι δηλητήριο οι ψηφοφόροι τους.

Ο πιο φαιδρός χαρακτηρισμός τους ήταν «αντικομουνίστρια».

Αντικομμουνιστής είναι κάποιος που, χρόνια τώρα, αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ζήσαμε να το ακούσουμε κι αυτό.

Το επιμύθιο

Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής του κ. Ρούση μετά από τον σεξιστικό και όχι μόνο οχετό που ανάρτησε.

Αλλιώς θα μιλήσουμε για δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Αλλιώς θα μιλήσουμε για υποκρισία.

Και δεν το θέλουμε.

Δεν το θέλουμε γιατί σεβόμαστε βαθύτατα τους αγώνες και το αίμα που έχει χύσει το ΚΚΕ για την Ελευθερία αυτού του τόπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα