Η αγάπη νίκησε (και) στην Ικαρία

Η αγάπη νίκησε (και) στην Ικαρία
Ο Μάκης Βορίδης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο τελευταίος ανασχηματισμός φαίνεται πώς ενίσχυσε την εκτίμηση του νέου ΥΠΕΣ στην ηγετική αίγλη του πρωθυπουργού Eurokinissi

Η δήλωση του Μάκη Βορίδη για την «αγάπη» των πολιτών προς τον Κ.Μητσοτάκη που δεν περιορίζεται από τα μέτρα για τον Covid 19 και άλλα παράδοξα

‘Ίσως είναι που έρχεται η γιορτή των ερωτευμένων, του Αγίου Βαλεντίνου. Ίσως πάλι είναι που η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει μια δικαιολογία για να «μπαλώσει» το επικοινωνιακό «κάζο» με το πολυάνθρωπο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Εύδηλο. Ίσως ο συνδυασμός και των δύο. Πάντως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ο Μάκης Βορίδης δικαιολόγησε τα όσα έγιναν στην Ικαρία επικαλούμενος… την αγάπη.

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τα λέει όλα: «Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα ό, τι μέτρα και να πάρεις κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Με όλα τα μέτρα».

Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα παράδοξα.

Είναι βεβαίως γνωστό, σε όλους όσους βλέπουν παλιές ελληνικές ταινίες, ή έστω χολυγουντιανές κομεντί πως «η αγάπη πάντα θριαμβεύει». Όμως από εκεί μέχρι το επιχείρημα αυτό να επιστρατευθεί για να δικαιολογήσει την προκλητική συμπεριφορά ενός πρωθυπουργού εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

Αν προσέξετε την δήλωση του Μάκη Βορίδη,(«όταν εμφανίζεται πολιτικός») υπονοεί ότι ανάλογες εικόνες θα δικαιολογούνταν ως «αναπόφευκτες» όχι μόνο σε περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και οποιουδήποτε υπουργού. Υποθέτουμε συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου. Ο υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι διανύουμε μία περίοδο που η κυβέρνηση χαίρει ιδιαίτερα μεγάλης εκτίμησης.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι η… πίστη που έχει στην δύναμη της αγάπης και την επίδρασή της στην πολιτική ο Μάκης Βορίδης. Πράγμα κάπως περίεργο όταν προέρχεται από έναν υπουργό που έχει δικαιολογήσει δημόσια την βία των ΜΑΤ («γλυκά το λέω»), προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς κι είχε στα νιάτα του σε εκτίμηση την χρήση αυτοσχέδιων τσεκουριών.

Πάντως ο Μάκης Βορίδης με αυτή του την δήλωση υποβάθμισε κάπως και την υπουργική ιδιότητά του. Βλέπετε ως υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τις εκλογές, θα έπρεπε να γνωρίζει πως η Ικαρία δεν αποτελεί μια εκλογική περιφέρεια που η Νέα Δημοκρατία «καλπάζει» εκλογικά. Έτσι ώστε να μπορεί κάπως να αιτιολογηθεί η… αυθόρμητη τάση της πλειοψηφίας των κατοίκων της να εκφράσουν «αγάπη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 για να είμαστε ακριβείς, η Νέα Δημοκρατία ήταν τρίτο κόμμα στον Δήμο Ευδήλου της Ικαρίας όπου έγιναν όσα έγιναν. Το ΚΚΕ πήρε ποσοστό 35.53%, ο ΣΥΡΙΖΑ 33,54% και το κυβερνητικό κόμμα μόλις 14,13%. Δεν το λες και…«γαλάζιο καστρο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα