Κυριάκος Μητσοτάκης: Γνώτω η “αριστερά” του τι ποιεί η (ακρο)δεξιά του…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γνώτω η “αριστερά” του τι ποιεί η (ακρο)δεξιά του…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης George Vitsaras / SOOC

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να νοιαστεί μόνο για το ακροδεξιό του ακροατήριο.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε τις εκλογές του 2019 και ήρθε αυτοδύναμη στην κυβέρνηση πετυχαίνοντας έναν αξιομνημόνευτο διπλό στόχο: προσέλκυσε ψηφοφόρους και από τις δύο πλευρές που την περιβάλλουν, την ακροδεξιά και την κεντροαριστερά.

Για να προελκύσει τους «αριστερότερους» ψηφοφόρους ο κ. Μητσοτάκης «πάτησε» πάνω σε μεγάλα όσο και παιδαριώδη λάθη του Αλέξη Τσίπρα, καταφέρνοντας να οικοδομήσει το περίφημο «αντι-ΣΥΡΙΖΑμέτωπο» (και μόνο η πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του Πάνου Καμένου πιστοποιεί το τραγικό σφάλμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τον κάνει και να τον κρατήσει έως το τέλος κυβερνητικό συνεταίρο). Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στην κυβέρνηση και στον κρατικό μηχανισμό πρόσωπα από το πρώην ΠΑΣΟΚ, που φτιασίδωσαν με «κεντρώο» λούστρο το καθαρά δεξιό πρόσωπο της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εξουδετερώσει και την άκρα δεξιά, που αποτελεί μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων. Από τη μία χρησιμοποίησε όλα τα εξ αυτής προερχόμενα στελέχη (το τρίο ΒορίδηςΓεωγιάδηςΠλεύρης, αλλά και άλλους φιλόδοξους μιμητές τους, τύπου Μπογδάνου κ.α) και από την άλλη υιοθέτησε την εθνικιστική ρητορεία δαιμονοποιώντας την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα, ευρισκόμενος (τυπικά) λίγο μετά τη μέση της κυβερνητικής θητείας του, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να νοιάζεται μόνο για τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Τους «κεντρώους» ή «καντροαριστερούς» είτε θεωρεί ότι τους έχει δεδομένους είτε πιστεύει πως ό,τι είχε να πάρει από εκεί το πήρε. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν δίστασε ούτε στιγμή να πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, προκαλώντας την οργή όσων από το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» είχαν πάει στην κάλπη της ΝΔ, αποδεχόμενοι την προπαγάνδα ότι η παραδοσιακή Δεξιά επί Μητσοτάκη μετακινήθηκε προς το Κέντρο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκη νοιάζεται για το ακροδεξιό ακροατήριο. Πλήθος κινήσεων και συμπεριφορών αποδεικνύουν ότι το φοβάται κιόλας. Ενδεικτικά:

1. Ενώ εφαρμόζει πιστά την Συμφωνία των Πρεσπών δεν φέρνει για κύρωση στη Βουλή τα αναγκαία Πρωτόκολλα. Ακόμα και υπουργοί όταν αναφέρονται στη γειτονική χώρα αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το όνομά της Βόρεια Μακεδονία και καταφεύγουν στο όνομα της πρωτεύουσας Σκόπια.

2. Στις σχέσεις με την Τουρκία έχει ταχθεί υπέρ της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά φροντίζει να το λέει μόνο σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στο εσωτερικό το αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι, για χάρη του ακροδεξιού και εθνικιστικού ακροατηρίου, αλλά και γιατί καραδοκεί ο Σαμαράς.

3.Πρόσφατα χάιδεψε τα αυτά του υπερπατριωτικού ακροατηρίου της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, επειδή παρέστη στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη. Στην αρχή άφηνε να διαρρεύσει ότι είναι δυσαρεστημένος και δεν θα συναντιόταν μαζί του, αλλά άλλαξε απόφαση.

4.Στο πεδίο της πανδημίας, παρά την περί του αντιθέτου ρητορεία, αποφεύγει να επιβάλει τον εμβολιασμό σε κρίσιμα πεδία του κρατικού μηχανισμού(πχ Αστυνομία) και δεν αγγίζει την Εκκλησία, μολονότι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ιερωμένων είναι ανεμβολίαστη.

5. Φυσικά, η ΝΔ πάντα ψαρεύει στα θολά νερά του ρατσισμού και της απέχθειας για τους μετανάστες, όπως φάνηκε από την πρόσφατη αθλιότητα του βουλευτή Μπογδάνου εις βάρος μικρών παιδιών. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί σάλος, για να υποχρεωθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τον «προειδοποιήσει» να μην το ξανακάνει…

6. Τελευταία, αλλά όχι έσχατη, είναι η μεσοβέζικη στάση του υπουργείου Παιδείας(ειδικά του υφυπουργού Αγγελου Συρίγου), αλλά και βουλευτών της ΝΔ, στο θέμα της δράσης της Χρυσής Αυγής σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτική είναι η δήλωση του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου ότι « η δράση της Αριστεράς γεννά την απαράδεκτη αντίδραση της άλλης πλευράς».

Επιμύθιον: η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη χαϊδεύει τη ακροδεξιά, διότι την φοβάται, αφού αποτελεί ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Οσο για τους, δήθεν, κεντρώους και κεντροαριστερούς, που το 2019 πήγαν στην κάλπη της ΝΔ, γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το διπλό παιχνίδι του νυν πρωθυπουργού. Δεν έχουν πια κανένα άλλοθι. Δεν ισχύει επ’ ουδενί γι’ αυτούς η ευαγγελική προτροπή «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα