Ο Μητσοτάκης, τα “πίτουρα” και το “αλεύρι”…

Ο Μητσοτάκης, τα “πίτουρα” και το “αλεύρι”…
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Ο πρωθυπουργός τιμώρησε την "ομολογία" του Πέτρου Δούκα και τους "αστεϊσμούς" του Σπήλιου Λιβανού, επικαλούμενος τον αξιακό του κώδικα. Ωστόσο έκανε ότι δεν είδε την σκανδαλώδη "συνεργασία" Κεραμέως - Γεωργιάδη.

Γεγονός πρώτο: Πριν από 15 ημέρες ο κρατικός μηχανισμός κατέρρευσε και χιλιάδες άνθρωποι υπέφεραν επί πολλές ώρες σε αποκλεισμένους από το χιόνι κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Την επομένη ο πρωθυπουργός ζήτησε «συγγνώμη», είπε ότι «αναγνωρίζουμε τα λάθη μας», αλλά όλοι οι υπεύθυνοι είναι στις θέσεις τους.

Γεγονός δεύτερο: Την Κυριακή αποκαλύφθηκε ότι προϊόντα της επιχείρησης ενός υπουργού «αγοράστηκαν» από άλλο υπουργείο. Και οι δύο υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους.

Γεγονός τρίτο: Χτες παραιτήθηκε (ουσιαστικά αποπέμφθηκε) ένας υπουργός, επειδή χαρακτήρισε, γελώντας κυνικά, «εποποιία» το μοίρασμα τριχίλιαρων από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2007 σε πυρόπληκτους της Ηλείας. Kυβερνητικές πηγές είπαν ότι «αυτά δεν συνάδουν με τον αξιακό κώδικα του πρωθυπουργού».

Γεγονός τέταρτο: Δεν πρόλαβε πρωθυπουργός να διορίσει τον αντικαταστάτη του κ. Λιβανού και αποκαλύπτεται ότι αυτός, ο νέος υπουργός Γ. Γεωργαντάς, δεν έχει μεν μοιράσει τριχίλιαρα ως υπουργός, αλλά έχει πει με άλλα λόγια το 2012 αυτά που είπαν πριν από λίγες μέρες για τη εξαγορά ψηφοφόρων οι κκ. Δούκας και Λιβανός (Εδώ το αποκαλυπτικό βίντεο). Ο κ. Γεωργαντάς παραμένει, επί του παρόντος, στη θέση του.

Οι κκ Δούκας και Λιβανός μίλησαν σαν κανονικοί κομματάρχες. Ο ένας (Δούκας, υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007) καυχήθηκε για τον τρόπο που κατάφερε να εξαγοράσει ψηφοφόρους το 2007 και να κερδίσει τις εκλογές. Ο άλλος(Λιβανός) το χαιρέτισε μιλώντας για «εποποιία». Και οι δύο αποκάλυψαν επαιρόμενοι ότι ο εκμαυλισμός πληγέντων ψηφοφόρων ήταν η βασική μέθοδος για την εκλογική νίκη του κόμματός τους το 2007.

Ο κ. Λιβανός δεν είναι πια υπουργός και ο κ. Δούκας δεν ανήκει πια στη ΝΔ (διεγράφη). Καλώς έγιναν και τα δύο, αφού «δεν συνάδουν με τον αξιακό κώδικα του πρωθυπουργού».

Τίθεται, όμως, ένα ερώτημα. Αυτό που έκαναν ο Λιβανός και ο Δούκας, ομολογώντας κάτι που έγινε πριν από 15 χρόνια και όλοι το γνώριζαν, είναι βαρύτερο από αυτό που έκαναν πριν από λίγες μέρες δύο άλλοι υπουργοί; Αλήθεια, στον αξιακό κώδικα του πρωθυπουργού είναι βαρύτερο αμάρτημα η ομολογία εξαγοράς ψηφοφόρων(πάγια πρακτική στην ελληνική πολιτική σκηνή) από τη σκανδαλώδη «συνεργασία» της κυρίας Κεραμέως και του κ. Γεωργιάδη, με στόχο να ευνοηθεί μια εταιρεία που έχει ιδρύσει ο υπουργός Ανάπτυξης;

Ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί τους κκ Λιβανό και Δούκα, που αποτελούν εύκολα θύματα. Αλλά δεν αγγίζει τους άλλους δύο (Κεραμέως και Γεωργιάδη),κάνοντας πώς δεν βλέπει την σκανδαλώδη, πολιτικά και ηθικά, «συνεργασία» τους.

Το λέει πολύ καλά η παροιμία: «Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ’ αλεύρι»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα