Πολιτικά ανθρωπάκια στην κηδεία: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα κατέβαζε καντήλια…

Πολιτικά ανθρωπάκια στην κηδεία: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα κατέβαζε καντήλια…
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Βουλή το 1977 ASSOCIATED PRESS

Οσοι πολιτικοί της ΝΔ παρακολουθήσουν την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου το μόνο που θέλουν είναι να ψηφοθηρούν αναίσχυντα, αδιαφορώντας για την απώλεια κάθε ίχνους πολιτικής αξιοπρέπειας.

Η παράταξη της Δεξιάς ήταν πάντα φιλοβασιλική. Το ίδιο και οι ηγέτες της. Όμως, στη δεκαετία του ’60 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με διάφορες αφορμές συγκρούστηκε με το τότε βασιλικό ζεύγος Παύλου και Φρειδερίκης και έφυγε από την Ελλάδα.

Ο Καραμανλής είχε καταλάβει τι ήταν ο Θρόνος. Και μόλις επέστρεψε, μετά την κατάρρευση της δικτατορίας το 1974, οργάνωσε το δημοψήφισμα, με το οποίο καταργήθηκε ο θεσμός της βασιλείας. Το βράδυ του δημοψηφίσματος, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Καραμανλής δήλωσε: «Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους».

Αυτό το καρκίνωμα εκπροσωπούσε ο Κωνσταντίνος. Και είναι μεγάλο ψέμα ότι αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αντίθετα, συνωμοτούσε με στόχο την ανατροπή του Καραμανλή με πραξικόπημα.

ο σχέδιο πρόβλεπε ακόμα και τη δολοφονία του. Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφα που υπάρχουν στο Αρχείο Καραμανλή και έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα στην «Καθημερινή».

Ιδού ο αποκαλυπτικός τίτλος:

«Οταν ο τέως βασιλιάς συνωμοτούσε για την «εξουδετέρωση του Καραμανλή

Έγγραφα από το Αρχείο Κωνσταντίνου Καραμανλή ρίχνουν φως στις ζυμώσεις της περιόδου 1975-1978 για την ανατροπή του τότε πρωθυπουργού, σχέδιο που προέβλεπε ακόμη και τη δολοφονία του».

Αυτόν τον «ιδιώτη» θα σπεύσουν να «τιμήσουν» τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ.

Αλλά δεν ήταν καθόλου ιδιώτης. Ήταν εκπρόσωπος ενός ξενόφερτου θεσμού, που απομύζησε επί δεκαετίες το ελληνικό κράτος. Εξανάγκασε σε παραίτηση τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου το 1964. Όρκισε τη χούντα το 1967. Και συνωμοτούσε κατά του Καραμανλή ακόμα και μετά το δημοψήφισμα του 1974.

Με την παρουσία τους στην κηδεία του οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ δικαιώνουν και μετά θάνατον αυτόν το συνωμότη. Και προσβάλλουν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον ιδρυτή της παράταξής τους. Ο οποίος, αν ζούσε και τους έβλεπε να συνωστίζονται ανάμεσα στους εστεμμένους στη Μητρόπολη, θα κατέβαζε κάμποσα καντήλια.

Όσοι θα πάνε στη Μητρόπολη για να «τιμήσουν» τον έκπτωτο συνωμότη, τον τελευταίο εκπρόσωπο ενός καταστροφικού θεσμού, είναι πολιτικά ανθρωπάκια που ψηφοθηρούν αναίσχυντα, αδιαφορώντας για την απώλεια κάθε ίχνους πολιτικής αξιοπρέπειας. Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πρώτιστη ευθύνη που το επέτρεψε.

Πρώτα οι υποκλοπές και τώρα οι «τιμές» στον έκπτωτο συνωμότη αφαιρούν και το τελευταίο ίχνος «κεντρώου» λούστρου…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα