Καθαρές κουβέντες

Καθαρές κουβέντες
Speech by Alexis Tsipras at an audience of productive sectors, during his official visit at the 80th Thessaloniki International Fair, on Sept. 6, 2015 / , 80 , 6 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Η ΔΕΘ, τα συνθήματα και τα εκατομμύρια των καναλαρχών. Η εποχή των μεγάλων υποσχέσεων, έχει τελειώσει

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Η ΔΕΘ πλησιάζει και κατά τα ειωθότα, ο πρωθυπουργός θα πάει στη Θεσσαλονίκη με κάποιο σύνθημα και όσες παροχές, μπορεί να υποσχεθεί, υπό τη δαμόκλειο σπάθη του μνημονίου. Έτσι κάνουν οι πρωθυπουργοί στις ΔΕΘ.

Στη φαρέτρα του θα έχει και τα εκατομμύρια από τους καναλάρχες. Ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει ορθώς ότι για πρώτη φορά, έβαλε καναλάρχες να πληρώσουν, όταν είχαν συνηθίσει απλώς να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Θα υποσχεθεί όμως ότι και τα εκατομμύρια που θα δώσουν οι καναλάρχες θα πάνε στον ελληνικό λαό, μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Αυτό είπε άλλωστε, όταν έδωσε το “παρών” στην παράδοση των σηράγγων Δερβενίου και τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της Ολυμπίας Οδού.

Αυτό που δεν λέγεται, είναι ότι για να φτάσουν τα χρήματα στο λαό, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις και συγκεκριμένοι όροι και θα χρειαστεί έγκριση των δανειστών.

Είναι όπως είπαμε σύνηθες, στη ΔΕΘ να δίνονται υποσχέσεις, αλλά είμαστε σε μια εποχή, που ο πολιτικός χρόνος, είναι αντιστρόφως ανάλογος με τον χρόνο στη ζωή ενός ανέργου ή ενός πολίτη που υποφέρει.

Όσο πιο δύσκολα περνάει ο χρόνος για τον πολίτη, τόσο πιο γρήγορα τελειώνει ο χρόνος για τον πολιτικό που ασκεί εξουσία, όσο ισχυρός και αν αισθάνεται.

Οι εξαγγελίες στη φετινή ΔΕΘ, πρέπει να είναι συγκεκριμένες, κοστολογημένες και με σαφές χρονοδιάγραμμα ή αλλιώς να μη γίνουν καθόλου. Η εποχή των κούφιων συνθημάτων, έχει παρέλθει.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version