Κωμωδίας συνέχεια: Ο Συρίγος… εγκρίνει τα αντάρτικα στις ταβέρνες, όχι στα στάδια!

Κωμωδίας συνέχεια: Ο Συρίγος… εγκρίνει τα αντάρτικα στις ταβέρνες, όχι στα στάδια!
Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Υφυπουργός Παιδείας συνέχισε το κρεσέντο του, αυτή τη φορά στον αέρα τηλεοπτικού καναλιού.

Ντάλα καλοκαίρι. Οι τηλεοπτικές εκπομπές δύσκολα κλείνουν πρόγραμμα. Λείπουν οι κανονικοί εκπομπάρχες, τι να κάνουν οι «αναπληρωματικοί»; Ο,τι κάτσει, που λέμε. Κι έκατσε ο Συρίγος.

Για όσους δεν τον ξέρετε, είναι ο φέρελπις υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος τις προάλλες…κατακρήμνισε από το βήμα της Βουλής το «μύθο» του Πολυτεχνείου.

Χτες το πρωί τον κάλεσαν στον τηλεοπτικό Σκάι. Και ο άνθρωπος ήταν αρκούντως διασκεδαστικός. Είμαι βέβαιος ότι ακόμα και το δεξιό κοινό του σταθμού ακούγοντάς τον θα σκέφθηκε: «Κάτι τέτοιοι μας κυβερνάνε;».

Ο ρέκτης υφυπουργός-και δη της Παιδείας, τρομάρα μας…-αυτή τη φορά δεν ήξερε τι έλεγε. Η έκφραση «τρικυμία εν κρανίω» ταιριάζει απόλυτα.

Πρώτα, λοιπόν, είπε στους τηλεθεατές ότι δεν θα άλλαζε όσα είπε στη Βουλή . «Τα πιστεύω ακράδαντα», κορδώθηκε. Όμως, αμέσως μετά έκανε ένα σκόντο: «Ισως δεν θα αναφερόμουν στα αντάρτικα που τραγούδαγαν σε ταβέρνες με παϊδάκια. Ως εκεί».

Μεγάλη η χάρη του. Εντάξει, δεν πειράζει που τραγούδαγαν αντάρτικα στις ταβέρνες τρώγοντας παϊδάκια. Τους συγχωρεί. Αλλά…

Υπάρχει ένα πολύ…σοβαρό «αλλά». Ο «σοβαρός» υφυπουργός-της Παιδείας, τρομάρα του…-πρόσθεσε ότι είναι αμάρτημα να τραγουδάνε (οι επικίνδυνοι αριστεροί, εννοείται…) αντάρτικα σε στάδια. «Είχα πάει κι εγώ ως μαθητής…», πρόσθεσε.

Και οι δεξιές κολόνες στο τηλεοπτικό στούντιο έμεναν στις θέσεις τους. «Και μου άρεσε», πρόσθεσε. Πάει, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Φαντάζεστε τον νεαρό Συρίγο να ακούει «στ’ άρματα, στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα…»;

Πρέπει να γέλασαν και τα …δεξιά μικρόφωνα με αυτά που άκουγαν.

Αλλά, για να μην πέσει κι άλλο γέλιο, ο υφυπουργός-και καθηγητής, παρακαλώ…- Συρίγος πήρε το σοβαρό του και αποφάνθηκε: «Όλα αυτά σε καθεστώς δημοκρατίας είναι προβλήματα για τη δημοκρατία»!

Μάλιστα, κυρίες και κύριοι. Ο υφυπουργός Συρίγος θεωρεί ότι είναι «πρόβλημα για τη δημοκρατία» αν τυχόν γίνει καμιά συναυλία με αντάρτικα τραγούδια. Προσοχή, κατά τον υφυπουργό Συρίγο, είναι «πρόβλημα» αν τα αντάρτικα τα ακούμε σε στάδια. Στις ταβέρνες με τη συνοδεία ….παϊδακίων, κανένα πρόβλημα. Τρώτε και τραγουδήστε ελεύθερα, δεν κινδυνεύει η δημοκρατία.

Όποιος θέλει να ευθυμήσει περισσότερο ας ακούσει εδώ τον… κυνηγό των αντάρτικων (μόνο στα στάδια) τραγουδιών.

Όποιος αναρωτιέται «κάτι τέτοιοι τύποι μας κυβερνάνε;», ας το σκεφθεί αλλιώς. Όπως ο Λέων Τολστόι, που είχε πει: «Κυβέρνηση είναι μια παρέα ανθρώπων που παρενοχλούν τους υπόλοιπους»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα