Μόνο όταν χιονίζει θα βλέπουμε άσπρη μέρα

Μόνο όταν χιονίζει θα βλέπουμε άσπρη μέρα
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για την ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης, μέσω της αλλαγής υπουργών πριν τη λήξη της θητείας της

Αν δεν δείτε να αλλάζουν μερικά βασικά πράγματα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, μην περιμένετε να δούμε ιδιαίτερη προκοπή.

Το θέμα της καραμέλας των ημερών που προσπαθεί να γλυκάνει την πίκρα μας είναι ο επικείμενος ανασχηματισμός, μια κυβερνητική διεργασία που ουσιαστικά δεν έχει καμία αιτία ύπαρξης, εκτός του ότι δίνει την δυνατότητα στους κυβερνώντες να ανακατέψουν την σημαδεμένη τράπουλα με την οποία παίζουν και σε μερικές περιπτώσεις να βολέψουν κάποιους στους οποίους έχουν αναλάβει κάποιου είδους υποχρέωση.

Ο εκάστοτε πρωθυπουργός πρέπει να επιλέγει με μεγάλη προσοχή τους υπουργούς του οι οποίοι για να παράγουν έργο πρέπει να μένουν στην ίδια θέση σε όλη την κυβερνητική θητεία.

Τυχόν αλλαγή υπουργών πριν την λήξη της θητείας υποδηλώνει αποτυχία της επιλογής η οποία έχει σημαντικές επιπτώσεις στην λειτουργία του κυβερνητικού μηχανισμού.

Είναι σαν να ομολογείς την αποτυχία σου σαν πρωθυπουργός.

Καλό θα ήταν μάλιστα τα βασικά υπουργεία να μην αλλάζουν με την αλλαγή της κάθε κυβέρνησης.

Τώρα κάθε φορά μια ομάδα βουλευτών ή ένα μικρό κόμμα που υποστηρίζει την κυβέρνηση, παίρνει αυτομάτως και την υπόσχεση για την τακτοποίηση βουλευτών του ή μελών του σε διάφορες υπουργικές ή λειτουργικές θέσεις. Πρόκειται για εντελώς ξεφτιλισμένη συναλλαγή που δεν μας τιμά σαν Ευρωπαϊκό κράτος.

Μέχρι να μάθει ο νέος υπουργός τις υποχρεώσεις του στο νέο υπουργείο, αν δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, προκύπτει ανασχηματισμός….

όσο υπάρχουν αυτά μην  περιμένουμε να δούμε φως, δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι ο κάθε υπουργός κάνει του κεφαλιού του και δεν υπακούει στον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και τα μνημόνια, εκτός και αν αυτό είναι η δόση γέλιου που μας παρέχουν για να μειώνονται οι αυτοκτονίες.

Σε μερικές μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, τί πέτυχε ο Κύριος ΄θα τα καταφέρουμε΄ από τότε?.

Αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα η χώρα είναι ανασχηματισμός σε μυαλά, αναζήτηση και τιμωρία αυτών που μας οδήγησαν στα σημερινά χάλια, ειλικρινή απολογία από όλους τους υπεύθυνους, παραδοχή των λαθών που έγιναν και μία νέα αρχή με γενική συστράτευση όλων των κοινωνικών ομάδων, χωρίς εξαιρέσεις.

* Αυτοί που χάθηκαν στα 27… Κώστας Ζουγρής: Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site #apotis4stis5, κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής Άπό τις 4 στις 5 στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα