Θα μας λυπηθούν εκ των υστέρων

Θα μας λυπηθούν εκ των υστέρων

Τα λάθη των προηγούμενων και των σημερινών κυβερνώντων και ο λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός

Αν δεχθούμε ότι Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος οδήγησαν την χώρα στον θάνατο, ο Τσίπρας απλά μένει να υπογράψει την ληξιαρχική πράξη θανάτου. Η  Ελληνική κοινωνία σταδιακά βλέπει να επεκτείνονται τα θύματα σε κατηγορίες πολιτών που πίστευαν ότι την γλύτωσαν, τελικά είναι αμφίβολο το αν θα γλυτώσει κανείς.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση μιλάει για την ομοψυχία του Ελληνικού λαού, αλλά στην ουσία εδώ και 10 χρόνια όλοι όσοι ήταν στην αντιπολίτευση έκαναν τα  πάντα για να αποτύχει ο αντίπαλος τους.

Με συμφωνία ή χωρίς τα πράγματα θα χειροτερεύσουν.

Ανεξάρτητα όμως από τις Ελληνικές ευθύνες στην δημιουργία της κρίσης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, φτάνουν στα όρια του  μίσους απέναντι μας, όπως οι Τζιχαντιστές καταστρέφουν στην Συρία κάθε ίχνος πολιτισμού.

Θυμάμαι με τι πάθος και αγάπη οι Δυτικογερμανοί υποστήριξαν τους κατοίκους της Ανατολικής μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο το 1989, λέγοντας, είναι Γερμανοί, πρέπει να τους βοηθήσουμε.

Ας αφήσουν τα παραμύθια για την ενωμένη Ευρώπη, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντα των κορυφαίων σε μέγεθος εταιριών τους. 

Είναι φανερό ότι κάποιοι θέλουν να ταπεινώσουν την Ελληνική κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας βέβαια υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους, περνώντας μάλιστα στους φίλους τους το μήνυμα για επανάληψη της νίκης του Δαυίδ στην μονομαχία με τον Γολιάθ.

Στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τις ίδιες κοινωνικές ομάδες, όπως και οι προηγούμενοι, οι τωρινοί κυβερνώντες έκαναν αρκετά λάθη, αλλά τον λογαριασμό όπως συμβαίνει πάντα θα τον πληρώσει ο λαός.

* Αυτοί που χάθηκαν στα 27… Κώστας Ζουγρής: Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site #apotis4stis5, κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής Άπό τις 4 στις 5 στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα