Δεν παίζουμε με την ενημέρωση

Στιγμιότυπο με τηλεοπτικές κάμερες και μιρκόφωνα έξω από το προεδρικό Μέγαρο,Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο με τηλεοπτικές κάμερες και μιρκόφωνα έξω από το προεδρικό Μέγαρο,Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

H δημοσιογραφία είναι μοναχικό επάγγελμα: δεν υπάρχουν φίλοι, δεν υπάρχουν εχθροί – μόνον δυσαρεστημένοι, ενίοτε και πανικόβλητοι, οι οποίοι αντιδρούν με ύβρεις, όταν δημοσιοποιούνται δραστηριότητες που έχουν πολιτικό κόστος.

Το δημοσίευμα του 'Έθνους' για την εμπλοκή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στα Paradise Papers ήταν υπόδειγμα άσκησης της δημοσιογραφίας : τα στοιχεία της έρευνας καταγράφηκαν αναλυτικά, χωρίς καμία προσπάθεια εξαγωγής αυθαίρετων συμπερασμάτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολιτικά – και ταυτόχρονα, φιλοξενήθηκε η αναλυτική απάντηση της εμπλεκόμενης.

Προφανώς, όλα τα παραπάνω – στοιχειώδη για την αξιόπιστη άσκηση της δημοσιογραφίας – δεν ελήφθησαν υπ' όψη από τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αντέδρασαν στοχοποιώντας τόσο το «Έθνος», όσο και το Νews24/7 και το Ραδιόφωνό του στους 88,6fm, ως «κέντρα διανομής ειδήσεων του Μαξίμου» και ως «διαπλεκόμενους».

Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί πολιτικοί, αντί να δίνουν απαντήσεις, υιοθετούν την πολιτική των κραυγών, όταν Μέσα Ενημέρωσης γράφουν ή μεταδίδουν δυσάρεστα για τους ίδιους ή τα κόμματα που εκπροσωπούν. Ο λόγος είναι προφανής – αν απαξιώσουν το Μέσο, απαξιώνουν και την είδηση που τους αφορά. Ας γνωρίζουν, σε ό,τι μας αφορά, ότι απολογούμαστε μόνον στους αναγνώστες μας και τους ακροατές μας, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς. Αντιπαρερχόμαστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά δεν παίζουμε με την ενημέρωση.

News247.gr – Ραδιόφωνο 24/7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι απαντά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για την εμπλοκή της στα Paradise Papers

Ο αναίτιος πανικός της Μαρίας Σπυράκη

Απάντηση Σπυράκη στο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των whistleblowers

SHARE:

24Media Network