Είμαστε όλοι περήφανοι που θα βιάσουν τον αστυνομικό-ληστή στη φυλακή;

Είμαστε όλοι περήφανοι που θα βιάσουν τον αστυνομικό-ληστή στη φυλακή;
Στιγμιότυπο από ελληνική φυλακή Eurokinissi

"Ένας όμορφος αστυνομικός θα περάσει ωραία στη φυλακή", σύμφωνα με την ρήση του κ. Μπαλάσκα και κανείς δεν ντρέπεται ούτε αντιδρά

Η είδηση για τον νεαρό αστυνομικό-ληστή που “χτυπούσε” περίπτερα και πρατήρια καυσίμων, θα πέρναγε στα ψιλά, παρά το ότι ζούμε στην εποχή που “οι αστυνομικοί περνούν και χειροκροτά ο κόσμος”.

Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αστυνομικός με παραβατική συμπεριφορά. Συνελήφθη και θα τιμωρηθεί, βάσει των νόμων του ελληνικού κράτους. Σωστά; Λάθος.

Όπως μας πληροφόρησε  ο γνωστός για τις σοφές ρήσεις του  Στ. Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, η τιμωρία δεν θα περιοριστεί στα όσα προβλέπει ο νόμος.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε το αμίμητο:

“Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος. Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία. Αυτός θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή”.

Μετά τις αντιδράσεις στο πάνελ, ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε απτόητος:

“Δεν επιβραβεύω, είπα πως είναι αναπόφευκτο. Οι αστυνομικοί που περνάνε στην αντίπερα όχθη, στη μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνεται παράνομοι, δεν θα πάνε στη φυλακή και θα τον περιμένουν εκεί όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές για να τον υποδεχθούνε. Ο,τι πάθει, καλά να το πάθει. Συνάδελφός μου, πήγε Δομοκό και του σπάσανε το κεφάλι μέσα στα ντους της φυλακής. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, αλλά ισχύει για τους αστυνομικούς εν ενεργεία που περνάνε στην παρανομία. Θα τους περιμένουν χίλιοι ποινικοί να περάσουν όμορφα”.

Το χειρότερο δεν είναι αυτά που είπε ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής. Ο κ. Μπαλάσκας άλλωστε, μας έχει συνηθίσει σε τηλεοπτικές “Μπαλασκιές”.

Mέσα στον κυνισμό του και στην ειρωνεία -“είναι και όμορφος, θα περάσει καλά στη φυλακή”, είπε μια αλήθεια για μια κατάσταση, η οποία ντροπιάζει το ελληνικό κράτος.

Το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν νιώθει αυτή τη ντροπή. Όλοι αντιμετωπίζουμε τα αίσχη που γίνονται στις ελληνικές φυλακές, ως κάτι φυσιολογικό, ενώ πολλοί τα επικροτούν κιόλας.

Αξίζει να θυμηθείτε την πρώτη μας αντίδραση, όταν αποκαλύπτεται ένα ειδεχθές έγκλημα. “Θα τιμωρηθεί από τον άγραφο νόμο της φυλακής”.

Όχι από τους νόμους του κράτους, αλλά από την αυτοδικία και τους νόμους της ζούγκλας.

Σε ένα σύγχρονο και πολιτισμένο κράτος όμως, ο εγκληματίας τιμωρείται βάσει νόμου, οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα και η ποινή είναι στέρηση ελευθερίας. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι βιασμοί, οι ξυλοδαρμοί και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Αυτά είναι μια προσφορά της μπανανίας, που κακώς αποκαλεί τις φυλακές της σωφρονιστικά ιδρύματα και όχι “Καιάδα”.

Το ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι – όλοι το γνωρίζουμε-, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μπορεί όταν εμείς δημιουργούσαμε πολιτισμό, οι βάρβαροι να ήταν στα δέντρα, ωστόσο στη συνέχεια μας παραχώρησαν τη θέση τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα